Kosárlabda

2022.12.13. 20:06

A legnagyobb piros-feketék találkoztak a legkisebbekkel

Több évtized, és akár száz centiméter is lehet a különbség a Szolnoki Olajbányász legnagyobb, és legfiatalabb prominensei között, ám a szenvedélyük közös: előbbre vinni a szolnoki kosárlabdázást. A klub ezúttal egy nyílt edzéssel hálálta meg ifjú drukkereinek a támogatását.

Rózsa Róbert

Nem mindennapi élményben volt része az Olaj edzését meglátogató fiatal szurkolócsapatnak

Fotó: Nagy Balázs

Büntető! Bojan Szubotics nekifut (igen, nekifut), lő (igen, lő), és gól (igen, gól)! Furcsán hangzik? Hát még, ha hozzátesszük, hogy a kapuban (!) Jabril Durham állt. Ő hiába hozott össze nagyszerű dupla-duplát a múlt hétvégi, Körmend elleni kosárrangadón, esélye sem volt a montenegrói center jobb alsó sarokba helyezett lövése ellen. 

A Pallai-aláírás is népszerűnek bizonyult
Fotós: Nagy Balázs

Rendhagyó edzést tartott hétfőn este az Olajbányász csapata. Futball volt a menü, az átmozgató tréningen pedig az is kiderült, lábbal sem alkotna gyenge gárdát a kosárlabda NB I.-ben bivalyerős szolnoki csapat. Repkedtek a biciklicselek, esernyők, trükkös megoldások. Azért az egymás közötti focimeccsen is kitűnt: a csapatjáték az Olaj legfőbb fegyvere, hiszen egyre-másra érkeztek a tisztára játszott lövőhelyzetek. És gólok, persze. 

Míg a csapat a Tiszavirág Aréna parkettjén rúgta a bőrt, a sérüléséből visszatérni igyekvő Pallai Tamás rendületlenül rótta az ingafutásokat a pálya mellett – erőnléti gondjai aligha lesznek felépülése után. 

De nem csak a foci miatt volt kivételes a tréning. A nézőtéren fiatal tekintetek tucatjai követték kedvenceiket. Az Olajbányász nyílt edzésre várta ugyanis legifjabb drukkereit, az Olajkák nevű, gyerekekből álló szurkolói csapatát, akik hétről hétre a lelátóról buzdítják az Olajt. 

Pap Nimród dobja még értékesebb lesz a Szubotics-szignóval
Fotós: Nagy Balázs

Edzés végére persze behúzták a pályára a palánkokat, és előkerültek a kosárlabdák is. Jött egy laza játék, és jöttek a ziccerek, zsákolások. Na, erre várt csak a fiatal szurkolóhad! Hangos tapssal éltették az Olaj-játékosok gyűrű körülötti művészkedését. Amire vártak még, az az edzés vége, hiszen mehettek kedvenceikhez, begyűjteni az aláírásokat, relikviákat. Pap Nimród például mindjárt a dobját láttamoztatta Bojan Suboticcsal. A fiatal drukker már a 2010-es években is volt Olaj-meccsen, mint mondta, azóta követi is a csapatot. Szintén begyűjtötte a játékosok kézjegyeit Bozóki Csanád. A szolnoki Fekete Mambáknál pattogtató srácnak külön tetszett, hogy focizni is látta a kosarasokat, de leginkább azt kívánja, hogy kedvencei játszanak ügyesen a magyar bajnokságban. 

Révész Ádám (10) nagy kedvenc a fiatalok körében is
Fotós: Nagy Balázs

– Ritka az a magyar sportban, hogy egy csapatnak legyen egy kiváló, gyerekekből álló szurkolótábora – mondta el az edzésen a Szolnoki Olajbányász ügyvezető igazgatója. Csősz Tamás szerint Szolnokon már nemcsak B-közép, de C-közép is van, utalva arra, hogy az Olajkák szurkolócsapata a városi sportcsarnok C szektorából lelkesíti az Olaj gárdáját. 

Auston Barnes (labdával) és Andre Williamson is villantott a tréningen
Fotós: Nagy Balázs

– Ebben a csapatban 30–40 fiatal szurkolónk van. Nekik saját molinóik vannak, saját rigmusokat találnak ki, és énekelnek a mérkőzéseken – magyarázta Csősz Tamás. Mint mondta, ezek a gyerekek jelentik az Olajbányász utánpótlását, de nemcsak a majdani hangulatot tekintve, hiszen az Olajkák csapatának jó kilencven százaléka a Szolnoki Sportcentrum igazolt kosárlabdázója. Hangsúlyozta, azért is hívták meg a gyerekeket az edzésre, mert szerettek volna visszaadni valamit a támogatásukért. 

– Büszkék vagyunk arra, hogy van egy ilyen fiatal, lelkes csapatunk – tette hozzá az Olaj ügyvezetője. 

Amire pedig az ifjú C-közép lenne büszke – a bezsákolt aláírásokon túl –, az egy újabb győzelem, mindjárt a következő, Budapesti Honvéd elleni, decemberi 21-ei bajnoki mérkőzésen. 

Szelfi a legmagasabbal, a 207 centis Abraham Arabóval
Fotós: Nagy Balázs

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában