Kosárlabda

2022.12.10. 06:55

A tavalyi ezüstérmes Körmendet fogadja az Olaj

Nincs idő a Tisza-parton örömködni az Alba elleni hétközi derbigyőzelem miatt. Hétvégén ugyanis már újabb erőfelmérő vár az Olajbányászra, a csapat irányítója szerint jó előjelekkel várják az összecsapást, amelyre fel tudtak készülni.

Rózsa Róbert

Veszélyesnek tartja a Körmendet Pongó Máté (labdával), ám úgy véli, felkészültek a vasiakból

Fotó: Nagy Balázs

Visszatér Szolnokra Marjan Cakarun. Persze csak egy mérkőzés erejéig, hiszen az előző három szezonban Olaj-mezben szereplő horvát center immár a Körmend játékosaként érkezik a Tiszaligeti Sportcsarnokba, mégpedig abban a reményben, hogy most szombaton sikerül győzedelmeskedniük. 

Nem Cakarun az egyetlen új légiós a vasi piros-feketéknél. Körmenden nagytakarítást végeztek a nyáron, így az előző évi ezüstérmes keretből szinte csak a 37 éves klubikon, Ferencz Csaba maradt. A csapat meglehetősen ingadozó teljesítménnyel rukkolt elő az eddigi szezonban, és a nemzetközi kupaszereplésük sem alakult valami fényesen. Ennek megfelelően akit biztosan nem lát viszont a szolnoki közönség, az Antonisz Konsztantinidesz, a ciprusi vezetőedző a december 3-ai, debreceni vereséget követően távozott a körmendiek kispadjáról. 

Mindezek ellenére a Körmend a bajnokság negyedik helyén áll, ráadásul szerdán egy szegedi győzelemmel – amelyen amerikai irányítójuk, Siyani Chambers 31 pontot vállalt – készültek az Olajbányász elleni rangadóra. 

A hangolódással persze a Tisza-parton sincs gond. Kedden ugyanis az idény eddigi legnagyobb összecsapását hozta az Alba Fehérvár szolnoki vendégjátéka, amelyen Pongó Mátéék hosszabbítás után nyertek 94–90-re. Kérdés, hogy a kiélezett végjáték nyomot hagy-e az Olaj-játékosok lábában, fejében? 

– Veszélyes lehet a Körmend. Bár edzőváltáson estek át, jó külföldi játékosaik vannak. Nekünk olyan lendületesen kell játszanunk, mint az Alba-meccs első félidejében, és akkor nem marad el a siker – vélekedett lapunknak Pongó Máté, az Olajbányász irányítója. – Nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl, sokat kivett belőlünk a Fehérvár elleni összecsapás, de győztünk, így jó előjelekkel várjuk a meccset. Azt gondolom, elég mély a keretünk, sok játékost tudunk rotálni, és fel tudunk frissülni az újabb derbire – fogalmazott. 

Ezt nem bánnák a szolnoki szurkolók sem, mint ahogy azt sem, ha a csapat folytatná a Körmend elleni sormintát a szombaton 18 órakor kezdődő meccsen: a 2021–2022-es idényben ugyanis háromszor látta vendégül az Olaj a Körmendet, és mindannyiszor sikerült is legyűrni a vasiakat. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában