Kosárlabda

2022.12.02. 06:56

Tisza-parti csapatok csatáznak Szegeden

Pongó Mátéék egy pillanatra sem lazíthatnak.

Varga Csaba

Fotó: Nagy Balázs

A 10. forduló mérkőzéseit rendezik meg az élvonalbeli bajnokságban a hétvégén. A Szolnoki Olajbányász csapata pénteken 18 órától a Szedeák vendége lesz a Csongrád-Csanád megyei fővárosban. Nézzük előbb a házigazdákat, akik nyolc meccsen vannak túl, és 2–6-os mérleggel a 12. helyről várják a folytatást, tegyük hozzá, hogy több találkozójukat is csak kis különbséggel veszítették el. 

A közelmúltról annyit, hogy közel egy éve az újszegedi sportcsarnokban – nem kis meglepetésre – 81–57-re kikapott az Olajbányász. Szolnokon viszont a piros-feketék nyertek 77–76-ra. 

A felek a Magyar Kupa debreceni döntőjében is találkoztak, ahol Bojan Szuboticsék 28 ponttal diadalmaskodtak, és begyűjtötték kilencedik kupagyőzelmüket. Azóta sok víz lefolyt a Tisza mindkét szakaszán, most a Szolnok az esélyes. Ám egy pillanatra sem lazíthatnak Pongó Mátéék, mert ha úgy játszanak, mint Oroszlányban, akkor Szegeden sem lesz szerencséjük. 

A 10. forduló programja:

Péntek: Nyíregyház–Alba Fehérvár, Szedeák–Szolnoki Olajbányász, 18.00

Szombat: Falco KC–ZTE KK, 17.00, Kaposvár–Kecskemét, Oroszlány–Atomerőmű SE, Sopron–Bp. Honvéd, DEAC–Körmend, 18.00

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában