Labdarúgás

2023.01.09. 12:42

Dobogón zárná a szezont a Törökszentmiklós

A tavalyi NB III-as szezon után ismét a megyei I. osztályban szerepel a Törökszentmiklós, és bár nagy volt a játékosmozgás a nyáron, így is sikerült a harmadik helyet elcsípniük a félév végén. Gergely Mátyás értékelte az őszi szezont, és beavatott minket abba is, milyen kilátásokkal várják a tavaszt.

Kovács Levente

Gergely Mátyás (jobb oldalon) elégedett volt csapatával az őszi idényben

Fotó: Pesti József

– Milyen célkitűzésekkel várták a szezont?

– "Vérátömlesztésen" ment át a keret, volt sok változás, több fiatal játékosunk lett, így az első ötben szerettünk volna már a bajnokságot megelőzően is szerepelni, ami szerencsére sikerült is.

– Hogyan értékeli az őszi idényt?

– Három részre bontanám a félévet: az első harmadában viszonylag jól teljesítettünk, a következő öt mérkőzésünkön már kevésbé, viszont a legutóbbi öt meccset sikerült megnyernünk, ráadásul a gólkülönbségünket is növelni tudtuk. Összességében elégedett vagyok, természetesen volt olyan találkozó, ahol maradt bennem hiányérzet, viszont nem volt egyszerű feladatunk, hiszen négy meghatározó játékosunk is sérülést szenvedett az ősz folyamán.

– Mit lehet tudni a felkészülésről?

– Január 9-i héten három futást kell teljesítenie mindenkinek önállóan, amiről be kell számolni. A közös gyakorlások csak január 16-tól kezdődnek, de mondhatjuk, hogy igazából nem sok szünete volt a játékosoknak, hiszen a holtszezonban is mozgásban maradtak a srácok, kispályás tornákon vettek részt, egyéni edzéseket végeztek vagy elmentek futni. Négy felkészülési mérkőzést játszunk majd, január 24-én a Szolnoki MÁV ellen, 28-án a Pilissel szemben, február 4-én a Mezőtúrral találkozunk, február 11-én pedig a Tószeg vendégei leszünk.

– Milyen célokkal vágnak neki a tavasznak?

– Szeretnénk megtartani a jelenlegi pozíciónkat a tabellán, illetve tapadni az élmezőnyhöz. A bajnokság utolsó öt összecsapását idegenben kell majd lejátszanunk, emiatt nehezebb dolgunk lesz az átlagosnál, de reméljük, sikerül a szezont a dobogón zárnunk. 

A Törökszentmiklós őszi eredményei:

Törökszentmiklós–Jászárokszállás 1–0, Jánoshida–Törökszentmiklós 2–5, Törökszentmiklós–Jászberény II. 3–3, Mezőtúr–Törökszentmiklós 2–2, Törökszentmiklós–Szajol 1–0, Rákóczifalva–Törökszentmiklós 0–3, Törökszentmiklós–Tiszaföldvár 1–3, KuTe–Törökszentmiklós 2–1, Törökszentmiklós–Jászfényszaru 0–0, Martfű–Törökszentmiklós 1–0, Törökszentmiklós–Kunhegyes 6–2, Törökszentmiklós–Tószeg 1–0, Törökszentmiklós–Cserkeszőlő 8–0, Törökszentmiklós–Kenderes 7–0, Törökszentmiklós–Kisújszállás 5–2

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában