Gyorskorcsolya / Galériával

2023.01.24. 14:52

Harminchat érem! – kiválóan siklottak a Jász Kupán a berényiek

Hét győzelemmel, összesen harminchat éremmel zártak a jászberényi korisok hagyományos, év eleji utánpótlás-versenyükön, amelyen idén is számos ország fiataljait látták vendégül.

Rózsa Róbert

Kilenc nemzet közel 220 versenyzője indult el a jászberényi viadalon

Fotó: Pesti József

Szikrázott a jég Jászberényben a múlt hétvégén! Péntektől vasárnapig, a jászberényi jégpályán tartották ugyanis a 2023-as Jász Kupa küzdelmeit, az idén hetedik alkalommal megrendezett nemzetközi rövidpályás gyorskorcsolya versenyen összesen 218-an vettek részt, volt olyan korosztály, amelyben 48-an is beneveztek. A magyarokon kívül még nyolc ország fiataljai kötötték fel korcsolyáikat, korcsoportonként három távon álltak rajthoz, az azokon a futamokon elért eredmények alapján osztották ki az összetett helyezéseket, valamint váltóversenyben is összecsaptak.

A Jász Kupa jelentőségét az adja, hogy egy 10-12 versenyből álló Grand Prix-sorozat egyik állomásaként lehetőséget nyújt az utánpótlásversenyzőknek megmutatni, mit tudnak.

Noha a berényiek jó házigazdának bizonyultak – a Jászberényi SE versenyzőinek szülei szervezték meg a tornát, és biztosítottak kifogástalan ellátást az indulóknak –, azért a jégen nem voltak ilyen előzékenyek.

A hétvége során hét arany-, 19 ezüst- és tíz bronzérmet akaszthattak a JSE versenyző inek nyakába, vagyis összesen 36 medállal gazdagodott a rendező klub.

A berényi korisok között Földi Dávidnak remek hétvégéje volt, a fiúk F korcsoportjában minden távon – így összetettben is – nyert. Ugyanezen korcsoportban ráadásul klubtársa, Balogh Péter két második és egy hatodik hellyel az összetett verseny másodikjaként végzett. Minden távon és összetettben is második helyen végzett Hodos Bianka a lányok G korcsoportjában. Szintén dobogós volt minden távon a fiúk E korcsoportjában Boros Bence, így övé lett az összetett ezüst. A több országos csúcsot is tartó Gazsi Noémi nagy harcot vívott az összetett diadalért, ám három második hellyel végül az összetett versenyen is a pódium második fokára állhatott fel.

A JSE éremszerzői:

Hodos Bianka: 4 ezüst (három távon és összetettben)

Zelenák Laura: 1 ezüst (összetett)

Kecskés Zoé Izabella: 2 bronz (két távon)

Molnár Kata: 3 bronz (két távon és összetettben)

Marinka-Tóth Réka: 1 bronz (egy távon)

Földi Dávid: 4 arany (három távon és összetettben)

Balogh Péter Zsolt: 3 ezüst (két távon és összetettben)

György Mira: 1 ezüst (egy távon)

Boros Bence: 3 ezüst (két távon és összetettben), 1 bronz (egy távon)

Gazsi Noémi: 4 ezüst (három távon és összetettben)

Szabó Jázmin: 1 bronz (egy távon)

Szabó Attila, a Jászberényi SE szakosztályvezetője:

– Azt gondolom, jól szerepeltünk, az elvárásoknak megfelelő eredményeket tudtuk elérni. Köszönet illeti a klub versenyzőinek szüleit, akik remek ellátást biztosítottak az indulóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában