Röplabda

2023.01.31. 16:15

Kettős terhelés mellé sérülés- és betegséghullám is hátráltatta a Szolnokot

A szolnoki fiúk helytálltak a hétvégi bajnokikon, az eredmény viszont felemás.

Rózsa Róbert

Három meccs, egy győzelem a szolnoki fiúk hétvégi mérlege

Fotó: Mészáros János

Tovább vívja kétfrontos háborúját a Szolnoki Röplabda Klub az idei szezonban. Mint többször beszámoltunk, a felnőtt NB I.-ben szereplő csapat nagyja az U20-as bajnokságban játszó fiatalokból áll – önmagában ezért elismerés jár a fiúknak, akiknek az előző héten is kijutott a kettőzött erőfeszítésből.

Az ezúttal sérülésektől, betegségektől hátráltatott együttes Dágra utazott szombaton, ahol két mérkőzés várta őket. Előbb az erősebb keretű Pénzügyőrrel mérkőztek, ám legfeljebb megszorongatni sikerült a budapestieket, 0:3 (–14, –21, –14). Még aznap következett a Dág elleni újabb erőfelmérő, amit sikerrel vett a szolnoki csapat. Stabil, megfontolt játékkal, három játszmában – 3:0 (–20, –26, –23) –múlták felül a hazai alakulatot. Nem is fukarkodott a dicsérettel Gulyás Ferenc vezetőedző, szerinte elismerés illeti a játékosokat, akik a hiányzók ellenére is helytálltak.

Az előzmények tükrében érthető, hogy a másnapi, TF elleni felnőtt NB I.-es találkozóra (szinte) ugyanez a gárda már nem tudott akkora erőket megmozgatni, ami a győzelemhez kellett volna a csapatoknak az alsóház 5. helyéért vívott helyosztóján. Három szoros szettben bár, de a fővárosiak nyerték az első felvonást.

Szolnoki RK–TFSE 0:3 (–23, –20, –25)

Szolnok, 62 néző. V: Gyulai, Vigh.

SZOLNOK: Csombor 4, Guzmics 2, Reiner 10, Bíró 10, Falusi 4, Földes 1. Csere: Fenyvesi D. (liberó). Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

– Most ennyi tellett, bízom benne, hogy a beteg és sérült játékosaim minél előbb betudnak állni a sorba. Készülünk a következő fordulóra, remélem, Budapesten tudunk szépíteni – mondta a meccs után Gulyás Ferenc.

A helyosztó az egyik csapat harmadik győzelméig tart. Következő mérkőzés: február 4. 20.00, TFSE–Szolnoki RK.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában