Atlétika

2023.01.26. 06:55

„Sosem vesztettem el a hitem" – a szolnoki sprinter megjárta a poklot, de újra versenyez

Éveket vett el egy súlyos sérülés Boros Bence pályafutásából. A szolnoki sprinter azonban nem adta fel a reményt, hogy visszanyerje formáját, és most úgy fest, eséllyel pályázik az augusztusi, budapesti világbajnokság négyszer százas váltójának tagságára.

Rózsa Róbert

A szolnoki Boros Bence (középen) Elődöntős volt a két évvel ezelőtti kontinensbajnokságon

Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség

Villámcsapás – nagyjából így jellemezhető, mi sújtott le két évvel ezelőtt Boros Bencére. A szolnoki rövidtávfutó 2021-ben 6,62 másodperces egyéni csúccsal nyerte hatvan méteren a fedett pályás országos bajnokságot, elődöntős volt a toruni Európa-bajnokságon, hazánkban nem akadt nála gyorsabb ember. Ezután kezdődött a kálváriája az akkor még a Szolnoki MÁV SE színeiben versenyző sprinternek, aki porckorongsérve miatt évekre kiszorult a mezőnyből.

Pokol volt az egész. Volt idő, hogy a zoknimat sem tudtam felhúzni

– emlékezett hírportálunknak a sprinter.

– Heti háromszor jártam Szolnokról Nyíregyházára gyógytornára. Aztán a terapeuták kérdezték, miért nem maradok ott egy hónapra, annyi idő alatt rendbe hoznának. Több sem kellett! Összecsomagoltam, és már indultam is. Mindennap mentem gyógytornára, fizikoterápiára. Végig az segített, hogy nem vesztettem el a hitem, bíztam benne, hogy vissza tudom nyerni a régi formám. Ott lebegett a szemem előtt, hogy 2023-ban hazai világbajnokság lesz, amit nem szabad elszalasztanom – mesélte.

Ezért is volt örömteli, hogy a legutóbbi, nyíregyházi versenyen nem csak az indulók között volt olvasható Boros Bence neve, de a végeredménynél az egyes sorszámot láthattuk mellette, hatvanon ugyanis nyert.

– Jó volt végre versenyezni. Két év kimaradt, legutóbb a 2021-es Eb-n futottam, úgyhogy remek volt végre rajtvonalhoz állni. Az idővel (6,91) azért nem teljesen vagyok elégedett, hiszen tudom, hogy többre vagyok képes – mondta a sprinter, aki mára a Nyíregyházi Sportcentrumhoz szegődött. Jövő héten pedig ismét futni fog Nyíregyházán. Hiszen ez most a cél: minél többet versenyezni, és elindulni, ahol csak lehet.

– Egyelőre nem tűztem ki célidőt. Szeretnék visszarázódni a versenyzésbe és visszanyerni az önbizalmam. Utóbbi el tud kopni, el kell érnem, hogy ne rémisszenek meg a mellőlem rajtolók. De a legfontosabb, hogy ne hátráltassanak sérülések – fogalmazott.

Ez már csak azért is kívánatos lenne, mert Bence, ha egészséges, motorja a 4x100 méteres váltónak. Annak a négyesnek, amelynek szabad kártyája révén garantált a helye a budapesti vb-n...

– Mindent megteszek, hogy benne maradjak a váltóban. Ez ráadásul egy erősen átalakult csapat, Máté Tamással, Illovszky Dominikkal, Pap Márkkal egy nagyon fiatal váltó állhat össze. Furcsa ez, hiszen 2019-ben még én voltam a legfiatalabb az akkori felállásban. Most pedig, 26 évesen, már én lennék a rangidős...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában