Labdarúgás

2023.01.23. 18:40

Szolnoki fiatalok borították a papírformát a szászberki tornán

Nem hozott meglepetést a hagyományos szászberki korosztályos torna az U19-esek mezőnyében, ahol az esélyes újpestiek diadalmaskodtak. Nem úgy az U16-osoknál, ahol a Szolnoki MÁV eggyel ifjabb korosztálya megfricskázta az idősebbeket.

Jegesi László

Aranyéremmel távoztak Szászberekről a Szolnoki MÁV U15-ösei

Fotó: Facebook.com / Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Újabb két korosztály színre lépésével folytatódtak szombaton a jubileumi, huszadik alkalommal megrendezett Kolláth Béla emléktorna idei küzdelmei. A szászberki kispályás labdarúgó versenyt utánpótláskorú focisták részére írták ki immár két évtizeddel ezelőtt, elősegítendő a fiatalok felkészülését a tavaszi bajnokságra.

Ezúttal az U16-os és az U18-as korosztályok voltak érdekeltek, előbbinél szolnoki, utóbbinál vendégsiker született, az Újpesti Haladás csapata vitte el a pálmát.

U16: egy évvel fiatalabb szolnokiaké a serleg

Nyolc csapat fogadta el a házigazda Szanda Focisuli invitálását – két fiatalabb csapat is volt a mezőnyben ,– így a résztvevőket két csoportba osztották. Kiegyenlített küzdelemben dőlt el mindkét helyen az első hely kérdése, végül a gólkülönbség döntött az “A” és a “B” jelű négyesben is. Előbbiben a Karcag kapott találat nélkül lett első, míg odaát az Újpesti Haladás több rúgott góljának köszönhetően végzett elöl. Az elődöntőkben viszont már “A” dominancia volt, a finálét úgy bukta el a Karcag az egy évvel fiatalabb szolnoki csapat ellenében, hogy azon a mérkőzésen kapta addigi első és egyetlen gólját.

Végeredmény: 1. Szolnoki MÁV U15, 2. Karcag, 3. Rákóczifalva, 4. Újpest, 5. Abony, 6. Karcag U15, 7. Tiszaföldvár, 8. Marfű.

Gólkirály: Méhesi Milán (Rákóczifalva) 5 gól.

Legjobb játékos: Varga Zsolt (Karcag).

Legjobb kapus: Veress Áron (Szolnoki MÁV).

U18: bejött a papírforma

Ezúttal hat csapat versengett a korosztály idei kiírásának helyezéseiért. A körmérkőzéses formában lebonyolított torna az esélyesnek vélt csapatok győzelmeivel kezdődött, a Szolnoki MÁV együttese az első két meccsén gólt sem kapott. Az Abony később minimális különbséggel ugyan, de legyőzte őket és mivel a KID vereséget szenvedett az Újpesti Haladástól, érett a fővárosiak tornagyőzelme. Utóbbiak – valamennyi találkozójukat magabiztos játékkal abszolválva – igazolták jó hírüket és simán megnyerték rendezvényt.

Végeredmény: 1. Újpesti Haladás, 2. Abonyi KID FC, 3. Szolnoki MÁV, 4. Szent István SE, 5. Albertirsa, 6. Szajol.

Gólkirály: Nyilas Domonkos (Újpest) 10 gól.

Legjobb játékos: Kovács Bence (Abony).

Legjobb kapus: Erdélyi Zsombor (Szolnoki MÁV).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában