Labdarúgás

2023.01.18. 17:06

Tavasszal is az élbolyhoz tartozna a Tiszajenő

A fegyelmezettséget tartják a siker a kulcsának.

Kovács Levente

Kiegyensúlyozottan teljesített ősszel a zöldmezes Tiszajenő

Fotó: Pesti József

Az előző idényben kieső helyen végzett a Tiszajenő együttese a megyei II. osztályban, azonban mivel a harmadosztályból nem vállalták többen a feljutást, illetve az első osztályból sem volt kieső, így bennmaradhatott az együttes.

– A szezon előtt a középmezőnyt tűztük ki célul, megerősítettük a keretet, és már az edzőmeccseken láttam a javulást – kezdte értékelését a Tiszajenő edzője, Polgár Lajos. – Az idény első harmada nem sikerült olyan jól, kikaptunk a Tiszagyendától és a Kunmadarastól is hazai pályán, ezt követően azonban kiegyensúlyozott volt a teljesítményünk.

Meg is lett az eredménye, hiszen jelenleg úgy állnak a negyedik helyen  a tiszajenőiek, hogy csak rosszabb gólkülönbségük miatt nem vezetik a tabellát. Nagyon szoros a küzdelem tehát a megyei II. osztály élbolyában, ennek ellenére azonban két lábbal járnának a földön Polgár Lajosék.

– Az első ötben szeretnénk zárni a szezont, ez a realitás – beszélt a tavaszi tervekről az edző. – Nagyon kiszámíthatatlan és kiegyensúlyozott a bajnokság, szinte bármi megtörténhet még. Sikerünk kulcsának a fegyelmezettségünket tartom, nagyon kevés lapot kaptunk ősszel, nem szövegeltünk a játékvezetőnek kétes ítéleteknél,  inkább a játékkal foglalkoztunk. Ebben sokat fejlődtünk az utóbbi évekhez képest. Javulnunk kell a helyzetkihasználásban, hiszen rengeteg lehetőséget puskáztunk el, ha azokat értékesítjük, most akár a tabella élén is állhatnánk.

A Tiszajenő őszi eredményei:

Tiszajenő–Lurkó Focimánia 3–1, Jászboldogháza–Tiszajenő 0–4, Tiszajenő–Tiszagyenda 0–2, Tiszajenő–Kunmadaras, Jászjákóhalma–Tiszajenő 2–6, Tiszajenő–Jászapáti 3–1, Tiszajenő–Abádszalók 2–1, Tiszajenő–Tiszaszentimre 1–7, Fegyvernek–Tiszajenő 0–1, Tiszajenő–Tiszaföldvár II. 4–3, Túrkeve–Tiszajenő 1–1. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában