Labdarúgás

2023.01.20. 07:00

Tolódik a megyei bajnokságok folytatása

Két héttel később kezdődik a tavaszi szezon a megye II. és III. osztályban.

Kovács Levente

Március 18-án folytatódnak a megyei II. osztály küzdelmei

Fotó: Pesti József

A csapatok gazdasági nehézségeit figyelembe véve az MLSZ Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei igazgatósága úgy döntött, hogy halasztja a megyei II. és III. osztály tavaszi folytatásának kezdését – számolt be a hírről lapunknak Varga Zsolt, az MLSZ megyei igazgatója. 

Előreláthatólag – az időjárástól függően – márciusra várják a fűtőszezon végét, így nagy segítség lehet térségünk együtteseinek a későbbi kezdés, hiszen emiatt a felkészülést sem kell még a tél derekán elkezdeni. 

A bajnokságok az együttesek létszámától függően indulnak újra, így a megyei II. osztály a március 18-i hétvégén, míg a megyei III. osztály egy héttel korábban, a március 11-i hétvégén kezdődik, és június elején ér véget. 

A megyei I. osztály folytatását az NB III.-as osztályozók miatt májusban be kell fejezni, és mivel az ottani csapatok már javarészt megkezdték a felkészülést, így ott – és a hozzájuk tartozó utánpótlás-bajnokságokban – az eredeti terv szerint, február 18-án indul a tavaszi idény.

További hír a megyei I. osztályból, hogy a sereghajtó Jászberény II. nem folytatja a bajnokságot, miután az egyesület gazdasági okokra hivatkozva visszaléptette a megyei bajnokságból második csapatát.  A megyei I. osztály tehát a tavaszi szezonban az eddig megszokott tizenhat csapat helyett tizenöttel folytatódik tovább.

Tavaszi első forduló párosításai

Megye I:  Tószeg–Kenderes, Kisújszállás–Cserkeszőlő, Jászárokszállás–Törökszentmiklós, Jánoshida–Kunhegyes, Szajol–Kunszentmárton, Rákóczifalva–Tiszaföldvár, Mezőtúr–Jászfényszaru.

Megye II: Abádszalók–Túrkeve, Lurkó Focimánia–Tiszajenő, Tiszagyenda–Jászjákóhalma, Tiszaföldvár II.–Tiszaszentimre, Jászboldogháza–Jászapáti.

Megye III: Kétpó–Cibakháza, Bánhalma–Tiszasas, Jászszentandrás–Nagyiván, Kengyel–Jászalsószentgyörgy, Kőtelek–Berekfürdő, Tiszaszőlős–Újszász. Kovács Levente

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában