Vízilabda / Galériával

2023.01.25. 21:53

Trieszti győzelem a Tiszaligetben

A férfi vízilabda Eurokupa negyeddöntőjének első meccsén, a hazai medencében játszó Szolnoki Dózsa gárdája többször is két góllal vezetett az olasz Pallanouto Trieste ellen, a végén azonban a vendégek örülhettek 13–12-es győzelmüknek.

Varga Csaba

Fotó: Nagy Balázs

Érdekesség, hogy két olyan csapat találkozott a tiszaligeti Vízilabda Arénában, amelyek egyaránt a negyedik helyen zárták az elmúlt évadot hazájuk bajnokságában.

Pásztor Mátyás nyitotta meg a gólok sorát, majd Giacomo Biri révén gyorsan egyenlítettek az olaszok, ezután a japán Yusuke Inaba találatával először vezettek. A folytatásban nagyon összekapta magát a Dózsa, Belényesi Dávid, Pető Attila, Vismeg Zsombor volt a gólok sorrendje, 4–2. Élvezetes és változatos volt a meccs, a hazaiak nem tudták lerázni a szívósan küzdő trieszti csapatot, amely ott loholt a nyakukon.

A nagyszünetet követően 7–6-os állásnál kezdődött a második félidő. Belényesi góljával ismét kettővel járt előrébb a Szolnok, de a vendégek rendre egyenlítettek, Szeghalmi Zsombor a pazar kapásgóljával azonban a szolnokiak zárták előnnyel a harmadik negyedet. Az utolsó negyed azonban nem úgy alakult, ahogy vártuk. Az olaszok Inaba vezérletével repszettek egy 3–0-s rohamot, 11–13-as állást követően Jansik Dávid szépített. Majd másfél perccel vége előtt egy jó védekezés után 5 métereshez jutottak a hazaiak, Pásztor lövését azonban hárította az olaszok kapusa, Paulo Oliva. 

Így a Trieszt nyerte a párharc első meccsét. 

A visszavágót február 8-án rendezik az Adria-parti városban.

Szolnoki Dózsa – Trieste Pallanouto (olasz) 12–13 (3–2, 4–4, 4–4, 1–3) 

Gólszerzők: Pásztor 3, Belényesi 2, Kovács G. 2, Szeghalmi, Schmölcz, Pető, Jansik D., Vismeg Zs., ill. Inaba 5, Bini 3, Bego 2, Vrlic, Mezzarobba, Valentino.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában