Labdarúgás

2023.01.16. 15:03

Vármegyén kívüli sikerek születtek a szászbereki emléktornán

A gyerek között a Szandaszőlős, U19-ben a Szolnoki MÁV is jól játszott, végül azonban a térség megyénken kívüli csapati győzedelmeskedtek.

Jegesi László

Az U19-eseknél a tiszakécskeiek vitték haza a kupát

Fotó: tiszakecskefoci.hu

Huszadik alkalommal indult útjára a labda a hétvégén az utánpótlás csapatok részére kiírt Kolláth Béla emléktornán. Szászberken az U11 és az U19-es korosztály volt érdekelt az első alkalommal, szombaton. A fiatalok tavaszi felkészülését is segítő rendezvényen ezúttal egyetlen szolnoki együttes sem lehetett próféta saját hazájában, hiszen a kisebbeknél szentesi, míg a nagyoknál tiszakécskei győzelem született.

Második a Szanda a kicsiknél

Az U11-es korosztályban hat csapat fogadta el a rendező Szanda Focisuli meghívását. A körmérkőzéses formában lebonyolított megméretésen hamar kiderült, hogy a Szentesi Kinizsi és a házigazda között dőlhet el az elsőség sorsa. Kettejük csatáját egy végletekig kiélezett találkozón azonban előbbi nyerte, tovább menetelve a végső győzelem felé. Amit végül is veretlenül, hibátlan mérleggel sikerült is behúzniuk a Csongrád vármegyei fiataloknak.

Végeredmény: 1. Szentesi Kinizsi SZITE, 2. Szanda Focisuli SE, 3. Lurkó Focimánia FK, 4. Szászberek SE, 5. Újpesti Haladás FC, 6. UFC Kecskemét

Különdíjak: legjobb játékos: Gazsi Dániel (Szentes), legjobb kapus: Tóth Attila (Lurkó), gólkirály: Szalai Balázs (Szanda FS)

Kécskei siker juniorban

Az U19-esknél két együttessel több – összesen nyolc – nevezett a rendezvényre, akik négyes csoportokban versengtek a végső sikerért.
Az A jelzésű kvartettben kiemelkedtek az Abonyi KID FC és a Tiszakécskei VSE gárdái, négyesükben végül előbbi végzett az első, utóbbi a második helyen. A B csoportban a Szolnoki MÁV veretlenül, valamennyi mérkőzését 2–0-ra megnyerve lett első, mögötte a Fegyvernek végzett.

 

Az elődöntőkben az egyik oldalon az Abony viszonylag simán jutott a fináléba, a másikon a Tisza-partiak úgy vesztettek a Bács Kiskun megyeiekkel szemben 1–0-ra, hogy a tornán ezt a gólt kapták csupán.

 

A végső győzelemért zajló találkozón nagy csatában büntetőkkel kerekedett felül a Tiszakécske együttese.

Végeredmény: 1. Tiszakécske, 2. Abony, 3. Szolnoki MÁV, 4. Fegyvernek, 5. Rákóczifalva, 6. Kisújszállás, 7. Abádszalók, 8. Szajol

Különdíjak: legjobb játékos: Pribéli Szabolcs (Abony), legjobb kapus: Fürj Zsombor (Tiszakécske), gólkirály: Domán András (Fegyvernek)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában