Frissítve / Galériával / Kosárlabda

2023.01.31. 20:25

Vereséget szenvedett a Kecskemét ellen a Szolnoki Olajbányász

A Szolnoki Olajbányász kedd este a Kecskemét gárdáját fogadta a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

Varga Csaba

Nem tudott nyerni odahaza a Szolnok

Fotó: Nagy Balázs

Tizenhét perc csúszással kezdődött a mérkőzés az eredményjelző meghibásodása miatt, mindezt a helyi műsorközlő és a most debütáló, a hangulat fokozására igazolt DJ jelentette be a nagyérdemű közönségnek. Végül a két nagy eredményjelző nélkül is megkezdődött a várva várt összecsapás. Ami viszont jó hír, hogy hosszú idő ismét szerepet kapott az Olaj soraiban a nemrégiben mandulaműtéten áteső, Lukács Máté.

SZOLNOKI OLAJBÁNYÁSZ–KECSKEMÉTI TE 64–70 (9–12, 25–17, 12–20, 18–21)

Tiszaligeti Sportcsarnok, 1400 néző. Vezette: Győrffy, Makrai, Lengyel.

SZOLNOK: Durham 11/6, Lukács N. 1, BARNES 14/6, Szubotics 6, Williamson 6. Csere: Gilszki, PONGÓ 10/9, Mokánszki 2, Révész Á. 8, Griffin 6/3. Edző: Gasper Potocnik.

KECSKEMÉT: WITTMANN 13/9, Klobucar, Kucsera 2, Fazekas M., KARAHODZSICS 13. Csere: TOWNES 22/6, Ivkovics M,, Dramicsanin 5/3, BORISZOV 15/9, Kiss D.. Edző: Forray Gábor.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 4–5. 8. p.: 9–10. 14. p.: 15–17. 18. p.: 24–24. 24. p.: 41–39. 28. p.: 45–43. 34. p.: 49–54. 37. p.: 61–61 40. p.: 62–65.

Kiállítva: Durham (38. p.)

Mint ahogy várható volt, kemény védekezéssel kezdtek a felek, mindezzel nehezen birkóztak meg a támadók mindkét oldalon, kevés kosár esett az első negyedben, 12–13. A folytatásban sem sorjáztak a pontok, a félidő utolsó két percében meglódultak a hazaiak, Jabril Durham tripláival és Révész Ádám palánk alatti lesipuskás találatival öt pontos előnyhöz jutottak, 34–29.

A fordulást követően Bojan Szubiotics zsákolása és Dayon Griffin hármasa után a két ex-szolnoki kosaras, Wittman Krisztián és Milos Boriszov jóvoltából egyenlített a KTE. Mivel a negyed végén Marques Townes betalált kintről 46–49-el zárult a harmadik negyed.

Az utolsó tíz percben fokozódtak az izgalmak és forrtak az indulatok. Előbb Boriszov szövegelt ki magának egy technikait, majd Durham szabálytalanságát minősítették sportszerűtlennek a játékvezetők. Elment öt ponttal a KTE, de Pongó Máté révén egyenlített az Olaj. Az utolsó két perc 61–61-es állásról indult. Közben egy földharc után Durham megkapta második sportszerűtlen hibáját, amiért kiállították az irányítót. A végjátékban pedig a higgadtabb vendégcsapat behúzta a meccset, a sokat hibázó szolnokiakkal szemben.

Így látták a szakemberek a rangadót:

Gasper Potocnik: – Gratulálok a Kecskemétnek, nem úgy játszottunk ahogy szerettünk volna, senki nem szeret veszíteni, ezért nagyon csalódottak vagyunk, de úgy vélem a csapatunk megtett mindent. Küzdöttük, de túl idegesek voltunk, nem tudtuk a támadásokat végrehajtani. Nyomás alatt voltunk, igaz elvesztettünk egy meccset, de nem kellene így reagálnunk, az én felelősségem, hogy felkészítsem a csapatot.

Forray Gábor: – Elképesztően büszke vagyok a játékosaimra. Bizonyítottuk a karakterünket és óriási gratuláció nekik és köszönöm ezt a hozzáállást és küzdést. Igazából azért tudtunk nyerni mert azokban az elemekben, amikben a legutóbb nem jól működtünk, elsősorban a hozzáállás és küzdés, abban ma a maximumot nyújtotta mindenki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában