Frissítve / Galériával / Vízilabda

2023.01.28. 20:52

Vereséget szenvedett az OSC ellen hazai pályán a Szolnoki Dózsa

Oda lett a szolnoki csapat hazai veretlensége, miután 11–8-as vereséget szenvedett a vendég OSC együttesétől az OB I., 11. fordulójának rangadóján.

Varga Csaba

Rangadót veszített hazai pályán a Szolnoki Dózsa

Fotó: Nagy Balázs

Az OSC ellen kezdték a rangadók sorát a szolnoki vízipólosok, ezt követően szerdán este 20.45-től tévésmeccsen, a címvédő Ferencváros vendégei lesznek, majd szombaton 16 órától pedig a Vasast fogadják. A szolnokiak edzője, Hangay Zoltán azt mondta a sorozat megkezdése előtt, hogy azon lesznek, hogy pontokat csípjenek el a fővárosi csapatoktól. 

A vendégek hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, Csacsovszky Erik átlövés góljára egy parádés centertalálattal Teleki András válaszolt. Innentől turbófokozatba kapcsoltak a fővárosiak, Vigvári Vince és Manhercz Krisztián góljaival, amelyre csak Pető Attila tudott válaszolni megléptek három góllal, 2–5. A fordulást követően tovább növelte a tempót az OSC, amely jó százalékkal használta ki az emberfórokat, hátul pedig rendre kivédekezték a szolnoki támadásokat. A hazaiak közül csak Jansik Dávid volt veszélyes, Biszritcsányi Dávid kapujára. A záró negyedre, ami 5–10-es állásról indult eldőltek a lényegi kérdések. Igaz, a hazaiak nem adták fel, de már csak kozmetikázni tudtak eredményen, nem veszélyeztették a vendégek biztos győzelmét. Ezzel véget ért a Dózsa hazai veretlenségi sorozata, ami pozitívum, hogy volt tartása a szolnoki csapatnak, amire lehet építeni a folytatásban.

Jansik Dávid, a Dózsa csapatkapitánya azt mondta a lefújás után: 

– A játék képe alapján lehetett volna nagyobb is a különbség az OSC javára. Nagy bravúr kellett volna még a pontszerzéshez is, de mi nagyon sokat hibáztunk a mérkőzésen. Kielemezzük majd az összecsapást, reméljük a folytatásban betartjuk majd azokat a dolgokat, amiket előzőleg megbeszéltünk. Nem szabad, hogy ez a vereség nagy hatással legyen a csapat önbizalmára, hiszen még nagyon fontos találkozók várnak ránk a folytatásban. 

SZOLNOKI DÓZSA–OSC ÚJBUDA 8–11 (1–2, 1–3, 3–5, 3–1)

Vízilabda Aréna, 400 néző. V: Kovács Cs. T., Vogel G.. 

SZOLNOK:  Józsa – Kovács G. 1, Vámosi, Pásztor, TELEKI 1, JANSIK D. 4, Szeghalmi. Csere:  Bányai (kapus), Schmölcz, Belényesi 1, Ágh, Vismeg, Pető 1. Edző: Hangay Zoltán.

OSC: Bisztritsányi – VIGVÁRI 2, MANHERCZ 3, Csacsovszky 2, ANGYAL 1, Várnai , Burián 1. Csere: Bundschuh, Aranyi M., TÓTH M. 2, Dala, Salamon, Egressy. Edző: Varga Dániel. 

Gól – emberelőnyből: 11/2, ill. 12/7.

Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 2/2.

Így látták a szakemberek a mérkőzést:

Hangay Zoltán (Szolnok): – Jobban játszott az OSC, mint a mi csapatunk, ezért jár az elismerés nekik. Sajnos nem tudtunk velük szoros meccset játszani, hizelgő az eredmény ránk nézve. Közülünk Jansik Dávid jól játszott és volt benne tűz, társai ezúttal nem a várt teljesítményt nyújtották. Nincs idő keseregni, hiszen szerdán már a Ferencváros otthonában fogunk játszani. 

Varga Dániel (OSC): – A mérkőzés első három negyedében jól vízilabdáztunk, az utolsó negyedben azonban nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk, és elkerülhető gólokat kaptunk. A lényeg azonban, hogy elértük célunkat és fontos három pontot szereztünk a szolnoki csapat otthonában.

A 11. forduló további eredményei: Szeged–BVSC 10–16, PVSK–FTC 6–21, Szentes–Miskolc 8-10, UVSE–Eger 8–9, Kaposvár–Vasas 5–15, Bp. Honvéd–KSI 15–6.

A bajnokság állása: 1. FTC 33 pont, 2. OSC 27, 3. Vasas 27, 4. Szolnok 25, 5. Eger 22, 6. Honvéd 20, 7. BVSC 19, 8. Szeged 12, 9. Miskolc 11, 10. Pécs 10, 11. UVSE 7, 12. Kaposvár 6, 13. Szentes 3, 14. KSI 1 pont.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában