Kosárlabda

2023.02.03. 06:55

A Jászberény és a Cegléd is hazai pályán játszik hétvégén

A 19. fordulónál tart az NB I/B. mezőnye, régiónk csapatai közül a CKE és a JKSE is saját csarnokában fogadja ellenfelét.

Varga Csaba

Olasz Ádám (balra) és társai újra le leakarják győzni a MAFC-ot

Fotó: Pesti József

 A ceglédi gárda nyitja sort, amely pénteken 18.30-tól a Vasas Akadémia legénységét fogadja Szolnokon, a Tiszavirág Arénában. A vendégek a negyedik helyen tanyáznak a bajnokságban, mindössze egy győzelemre állnak a második pozíciót elfoglaló MAFC-tól. A legutóbbi körben hazai pályán játszva, épp nagy ellenlábasukat, a PVSK alakulatát gyűrték le 73–71-re. Ezt megelőzően viszont számukra kellemetlen meglepetésre, 65–58-ra kikaptak a kiesés ellen harcoló Nagykőrös otthonában. Tehát korántsem verhetetlen csapat a Vasas Akadémia, amely ősszel, hazai csarnokában 84–60-ra verte a Ceglédet.

Egy biztos, az újonc ceglédieknek nagyon össze kell kapniuk magukat, ha meg akarják verni fővárosi vetélytársukat. Nem engedhetnek meg maguknak, olyan periódusokat, mint egy hete a Jászberény elleni derbin, melyen hat perc alatt kaptak tizennyolc pontot, de nem szereztek egyet sem. Tegyük hozzá, hogy Csaba Györgyék végig becsülettel küzdöttek, nem adták fel, de már nem tudták ledolgozni nagy hátrányukat, és kikaptak 81–70-re. Lehet javítani a Vasas ellen, ami nem lesz könnyű, hiszen a piros-kékek kapták a legkevesebb pontot a mezőnyben, de egy javuló dobóformával még meglephetik soros vetélytársukat.

Mint fentebb emlegettük a legutóbbi körben a jászberényi csapat nyert a Cegléd otthonában, ami nagy örömet váltott ki a szurkolóiknál, akik szép számmal kísérték el kedvenceiket Szolnokra, és a végén meg is ünnepelték őket rendesen. Szombaton 17 órától újabb kemény feladat vár Ivosev Tamásékra, akik a nagy múltú, második helyen álló MAFC együttesét látják vendégül a Belvárosi Játékcsarnokban. A két csapat őszi találkozóján a JKSE 83–63-ra nyert a fővárosban, vélhetően azonban ennél kisebb különbségű győzelemmel is nagyon elégedettek lennének a kék-fehérek táborában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában