Futsal

2023.02.01. 18:32

Az utolsó percekig kitartottak a berényi lányok a Gyula elleni rangadón

Kétszer is kétgólos hátrányból álltak fel a jászberényi lányok a bajnokaspiráns ellen.

Rózsa Róbert

Ádám Réka (labdával) ezúttal sem fukarkodott a gólokkal

Fotó: Pesti József

Gólgazdag rangadót játszott a Tehetség SE az NB II. Keleti csoportban listavezető, a bajnoki címre a legnagyobb eséllyel pályázó Gyulai Amazonok ellen. Csörge Tamás együttese méltó ellenfele volt a gyulaiaknak, és csak a mérkőzés végén ütközött ki a két csapat közti különbség.

Tehetség SE Jászberény–Gyulai Amazonok 4–8 (3–4)

Nagykáta Sportcsarnok, 50 néző.

TSE: Farkas Vivien, Fülöp R., Fábián P., PINTÉR P., ÁDÁM R., Kollár A., HAGYMÁSY. Edző: Csörghe Tamás

Gólszerzők: Ádám (5., 17., 27.), Pintér (18. p), ill. Hack (7., 9., 28.), Pintye (23., 35.), Kurai (1.), Molnár K. (18.), Lovas L. (33.)„Hazai pályán”, Nagykátán fogadták a jászberényi lányok a gyulai csapatot a másodosztály keleti csoportjának első fordulóból erre a hétre halasztott találkozóján.

Bravúrra volt szüksége TSE-nek, hiszen a békésiek százszázalékos mutatóval érkeztek Kátára úgy, hogy meccsenként átlagban tíz góllal szórták meg az ellenfeleiket.

A bravúr nem is maradt el, hiszen a TSE a mérkőzésen szinte végig méltó ellenfele volt rutinos vendégének, igaz, a pontszerzés elmaradt. A találkozó utolsó részében kibukott a csapatok közti tapasztalatkülönbség, és persze az is, hogy a Gyulának jóval hosszabb cserepadról volt lehetősége frissíteni.

– A második félidő közepéig partiban voltunk a bajnokság toronymagas esélyesével szemben – nyilatkozta Csörghe Tamás, a TSE edzője. – Fegyelmezetten, szívvel-lélekkel játszottunk. Az utolsó percekre elfogytunk erőben és koncentrációban egyaránt, így a végig nagy iramot diktáló vendégek bedaráltak bennünket. A Gyulának gratuláció jár, a lányaimnak pedig dicséret – fogalmazott.

A jászberényi Tehetség SE jelenleg a negyedik helyen áll a bajnoki pontvadászatban. Javításra azonban most szombaton, hazai pályán, a Tiszaföldvár elleni megyei rangadón máris lehetőségük lesz.

A bajnokság állása: 1. Gyula 5 mérkőzés/15 pont, 2. Eger 6/13, 3. Újfehértó 6/13, 4. Tehetség SE 6/10, 5. Borsod SK 5/9, 6. Tóalmás 6/5, 7. Tiszaföldvár 6/3, Levelek 6/0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában