Frissítve/Vízilabda

2023.02.09. 07:00

Helytállt a Szolnok, de a Trieszt jutott tovább

A vízilabda Eurokupa negyeddöntőjének visszavágóján a szolnoki csapat, akárcsak az első meccsen, ismét egygólos vereséget szenvedett az olasz Trieszttől, és ezzel az Adria-parti gárda jutott az elődöntőbe.

Varga Csaba

Fotó: Illyés Csaba/Szolnoki Dózsa

Rosszul indult a meccs a Dózsa számára, mert négy perc alatt három gólt lőttek az olaszok, míg a mieink rendre pontatlanul céloztak. Aztán hat perc után megtört a jég, előbb Schmölcz Norman átlövésből, majd Teleki András egy közeli kapáslövéssel szépített. A második negyedben azonban remek játékkal egy 3–0-s rohammal, Jansik Dávid , Szeghalmi Zsombor és Kovács Gergő révén nagyot fordított az álláson a szolnoki csapat. A folytatásban ismét a hazaiak percei következtek, akik sorozatban három gólt lőttek, 7–5-re módosítva az állást. Közben Vincze Gergő, a Dózsa másodedzője reklamálásért piros lapot kapott a játékvezetői párostól.

A továbbiakban, vagyis a térfélcserét követően sem hagyta magát lerázni a Dózsa. A jó védekezés mellé Bányai Márk kapus bravúrjai is párosultak, sőt Vismeg Zsombor és Jansik Dávid után Pásztor Mátyás is betalált, ismét fordult a kocka, 7–8. A negyed végén azonban egy szerencsés, kapufás góllal egyenlítettek az olaszok.

A zárófelvonásban Kovács Gergő góljával hosszabbításra állt a Dózsa, 8–9. A hazaiak azonban ismét repesztettek egy 3–0-ás rohamot. Innen már csak szépíteni tudott a vendégalakulat, a meccset a trieszti gárda nyerte, és ezzel együtt 24–22-es összesítéssel a legjobb négy közé jutott.

– Nehéz higgadtan értékelni és a külső körülményekkel nem is akarok foglalkozni – mondta a lefújás után vlv.hu-nak Hangay Zoltán, a Szolnok edzője. – Szerintem ezt a párharcot nem itt, hanem otthon veszítettük el. Szolnokon megvolt az esélyünk arra, hogy több góllal nyerjünk, sajnos volt egy három-négy perces rossz periódusunk , aminek következtében a Trieszt visszajött a meccsbe. Ezzel együtt úgy gondoltam, hogy nem veszítettük el a továbbjutás esélyét. Fel is készültünk mindenre, arra is, hogy lesznek fura dolgok, így is történt, de meg kell tanulnia a csapatnak, hogy ez van nemzetközi mezőnyben, ilyen a bíráskodás. Természetesen ki kell elemeznünk majd a mérkőzést, de az élet nem áll meg, szombaton jön hozzánk az Eger, van velük szemben törleszteni valónk, nagyon fontos, hogy nyerjünk ellenük.

Trieste Pallanouto (olasz)–Szolnoki Dózsa 11–10 (3–2, 4–3, 1–3, 3–2)

Trieszt, 300 néző. Vezette: Koryzna(lengyel), Savinovic (horvát).

Trieszt: Oliva – Inaba 2, Bini, Bego, Vrlic, Mezzarobba 2, Valentino 1, Podgornik 1, Petronio, Buljabasic 1, Razzi 1, Mladossich 3. Edző: Daniele Bettini.

Szolnok: Bányai – Pásztor 1, Belényesi, Kovács G. 3, Szeghalmi 1, Schmölcz 1, Pető, Jansik D. 2, Vismeg Zs. 1, Ágh, Teleki 1, Vámosi. Edző: Hangay Zoltán.

A Trieszt mellett a Vasas, a görög Panioniosz és az olasz Savona jutott az elődöntőbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában