Labdarúgás / Galériával

2023.02.26. 19:04

Hét pont a jászkunsági csapatok hétvégi termése a harmadosztályból

Eredményes hétvége áll csapataink mögött, csak a Jászberény veszítette el soros mérkőzését. Három együttesünk is kapott gól nélkül zárt, a szerzett találatok tekintetében van azonban még hova fejlődni.

R. R.

Barzsó Attila (labdával) jó játéka is kellett ahhoz, hogy a Tiszafüred megérdemelt győzelmet arasson a fordulót harmadik helyen váró Körösladány ellen

Fotó: Pesti József

Keleti csoport

Facultas Tiszafüredi VSE–Körösladányi MSK 1–0 (0–0)

Tiszafüred, 400 néző, vezette: Török M. (Hovanecz, Juhász).

Tiszafüred: Tajti – Csábi, Kalóz (Galla, 40.) Baranyi l, Karika (Szövetes, 63.) – Mácsai, Barzsó, Oláh N. (Kenderesi, 80.) – Skulka (Pintér V. 63.), Szabó V., Kertész T. (Oláh L. 63.) Edző: Dorcsák Zoltán.

Gólszerző: Galla (86.).

Már a negyedik percben ziccerbe került a hazai csapat a tabella harmadik helyét elfoglaló vendégekkel szemben, majd elsősorban Kertész Tamás révén újabb helyzetek maradtak kihasználatlanul a folytatásban is. A Körösladány egyértelműen kontrákra rendezkedett be, taktikájuk pedig csaknem bevált, ám ők sem tudtak élni a kínálkozó lehetőségekkel. A Tiszafüred, szinte végig uralta a mérkőzést, érvényesült az akaratuk, csak a szenzációsan védő, és a mezőny legjobbjának bizonyuló vendégkapussal nem számoltak. Ám az ő eszén is sikerült túljárni a találkozó hajrájában, amikor a csereként beállt Galla egy pontrúgás  után megszerezte a győztes találatot.

Dorcsák Zoltán: – Maximálisan bejött, amire számítottunk, kisebb csoda volt, hogy ilyen sokáig nem született gól. Teljesen megérdemeltük a győzelmet.

Sényő FC–Jászberényi FC 3–0 (0–0)

Sényő, 300 néző, vezette: Vinter Béla (Elek, Balla).

Jászberény: Ecseri – Fekete K. (Petró 76.) Szabó M., Palcsó, Pinte (Palotai 66.) – Nagy L., László K., Kurunczi, Lukovszky – Varga L., Muhari. Megbízott edző: Tüdős Dávid.

Gólszerzők: Kapacina (47.), Kovács Á. 2 (89., 92.)

Az első félidőben remekül tartotta magát a kiesési rangadón a fiatal jászberényi csapat, helyenként jól játszottak, néhány labdakihozatalra is futotta erejükből. A folytatásban a szokásos védelmi hibából megszerezte a vezetést a hazai gárda, majd egy büntetőt is elrontott. Ezt követően már szétesett kissé a jászsági együttes, még tartották magukat ugyan, de a második gól végképp szertefoszlatott minden reményt.

Tüdős Dávid: – Az első félidő teljesítményéért dicséret illeti a fiúkat, fordulás után már nem sikerült megismételni ezt. A második gól pedig nagyon megfogott bennünket.

Karcagi VSE–BKV Előre 0–0

Balmazújváros, 200 néző, vezette: Takács Á. (Vilmányi, Szilágyi).

Karcag: Fedinisinec - Pap, Éles, Ballók (Gyönyörű 76.)Nikic - Szabó L. (Giuliano 86.), Virág, Kovács D., Tóth G. - Maruscsak (Juhász M. 63.) Laczkó (Nagy N. 76.) Edző: Igor Bogdanovics.

A tabellán a nyolcadik és kilencedik helyet elfoglaló együttesek csatája gólt ugyan nem hozott, küzdelmet és elsősorban hazai gólhelyzeteket azonban igen. Közel tíz komoly lehetősége akadt a Karcagnak, míg a másik oldalon mindössze egy ziccert lehetett fel jegyezni. A találkozó végén még a BKV Előre trénere is elismerte, hogy abszolút hízelgő eredmény számukra a döntetlen.

Igor Bogdanovics: – A játékosok hozzáállásával továbbra sincs probléma, a góllövéssel azonban hadilábon állunk az utóbbi időben.

Közép csoport

Szolnoki MÁV FC–Dunaújváros 1–0 (1–0)

Szolnok, 300 néző, vezette: Németh Gergely (Pagonyi, Németh B.)

Szolnok: Csáki – Kópis, Szabó R., Kis B., Gohér – Tömösvári (Lakatos, 73.) Tisza, Lengyel – Antal G. (Pinto M., 89.), Barna V. (Kanálos, 91.) Rokszin (Iván M., 46.) Edző: Horváth Csaba.

Gólszerző: Barna V. (11.)

A téli szünetben anyagi okok miatt alaposan megfiatalított vendég együttesben csak a korábban Szolnokon is megfordult Szepessy Róbert maradt meg hírmondónak. A jelenlegi harmadik helyezett ellen azonnal támadólag léptek fel a Tisza-partiak és hamar megszerezték a vezetést. További helyzetek is adódtak ezt követően az ellenfél kapuja előtt, de kimaradtak a lehetőségek.  A második félidőben kiegyenlítetté vált a játék, már a Dunaújváros is veszélyeztette Csáki kapuját. A hazaiak túl lassan járatták a labdát ebben a játékrészben, amivel megkönnyítették a vendégek dolgát.

Horváth Csaba: – Nagyon örülünk az újabb győzelemnek és annak, hogy továbbra sem kaptunk gólt. Annak viszont nem, hogy nem tudtunk a megfelelő tempóban futballozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában