Kézilabda

2023.02.27. 16:41

Tartja vezető pozícióját a miklósi Székács legénysége

A 13. forduló mérkőzéseit rendezték meg a férfi NB II. Délkeleti csoportjában. Vármegyebeli együtteseink közül csak az éllovas Székács és üldözője, a Mezőtúr örülhetett győzelmének.

Varga Csaba

Zsigmond Gergely (középen) és miklósi társai hozták a kötelező győzelmet

Fotó: Miklós TV

Makó KC–Mezőtúri AFC-Syngenta 28–30 (15–16)

Mórahalom 100 néző. Vezette: Kovács I., Simó A.

Mezőtúr: Lipták – Zvolenszki 6, Zalai 4, Soós B. 2, Murányi 4, Dénes Á. 7, Bella 2. Csere: Schnetter 2, Tusjak 1, Kocsor, Kovács T. 2. Edző: Csizmadia Tamás.

Óriási csatát vívott egymással a két dobogóra törő csapat a makóiak mórahalmi albérletében. Az elején öt góllal megléptek a vendégek, de a makóiak hamar visszajöttek a meccsbe. Ezt követően is szinte végig a a mezőtúriak vezettek egy-két góllal, de nem tudták lerázni vetélytársukat. A hajrá óriási izgalmakat hozott, ám 27–28-as állást követően Tusjak Miklós és Dénes Ádám találatival bebiztosították megérdemelt győzelmüket.

– Jó tempójú, színvonalas meccset játszottunk a Makóval – nyilatkozta Csizmadia Tamás, a Mezőtúr edzője. – Örülünk, hogy megnyertük a jó hangulatú rangadót, köszönjük szurkolóinknak a biztatást. Készülünk a Szoboszló elleni mérkőzésre, ami szintén nem ígérkezik könnyű feladatnak.

Kondorosi KK– Szolnoki KCSE 28–21 (15–9)

Kondoros 80 néző. Vezette: Bíró G., Gadnai A.

Szolnok: Lengyel Z. – Matócsi, Varga R. 4, Varga A. 1, Gál D.1, Ladacs-Kiss R. 4, Szűcs H. 1. Csere: Boldog és Pallér (kapusok), Harnal, Kiss M., Makkai, Rékasi 3, Szabó Cs. Mészáros G., Kovács I. 4, Szűcs B. 3. Edző: Erdélyi László.

Rosszul kezdett a szolnoki csapat a mezőny első félébe igyekvő Kondoros otthonában, ugyanis bő tíz perc alatt ötgólos hátrányba kerültek. Sőt a rámenősen játszó hazaiak tovább növelték előnyüket a szünetig, 15–9. A fordulás után egy rövid időre összekapta magát a szolnoki alakulat és felzárkózott 18–17-re. Az egyenlítés azonban elmaradt, mert a vendéglátók egy 4–0-s rohammal ismét elhúztak, és magabiztosan nyertek.

– Sok technikai hibával és enerváltan játszottunk – mondta lapunknak Erdélyi László, a szolnoki csapat edzője. – Többet vártam ettől a meccstől, de ilyen játékkal és hozzáállással sehol nem lehet pontot szerezni.

Hajdúszoboszló–Kunszentmárton KSK 34–26 (18–13)

Hajdúszoboszló 200 néző. Vezette: Takács D., Tarnavölgyi G.

Kunszentmárton: Varga I.– Cselovszki 2, Gelley 12, Benkő, Kovács A. Simon I. 2, Losonc, Pásztor I., Fekete K. 7, Bordás 1, Jónás, Szikszay 2, Opavszki. Edző: Polgár András.
A dobogóra hajtó hazaiak az elején három góllal megléptek a tartalékosan felálló kunszentiektől. A vendégek azonban nem hagyták magukat, a 25. percre felzárkóztak 13–12-re, de a félidő vége ismét szoboszlóiaké volt, 18–13. A második játékrészben hamar kinyílt az olló, előbb nyolc, majd kisvártatva tizenkétgólos különbséget építettek fel a fürdővárosiak, 31–19. A hajrában szépítettek a vendégek, ami csak a tisztes vereséghez volt elég.

Békés U23–Székács KE GÉF-PRO 23–31 (10–19)

Békés 80 néző. Vezette: Serfőző K., Serfőző R.

Székács: Subicz – Holló, 7, Berkes 7, Szőllősi B. 1, Takács P. 4, Zsigmond G. 4, Nyeső 5. Csere: Nyikos 3. Monoki. Edző: Szloska Krisztián.

Betegségek és sérülések miatt mindössze kilenc játékossal utazott el a törökszentmiklósi Székács a Békés U23-as csapatának otthonába. Ennek ellenére végig vezetve, listavezetőhöz méltó játékkal szerezték meg az újabb győzelmüket.

– Szűk keretünkkel is megszereztük a kötelező győzelmet. Két dolognak örülhetünk, az egyik, hogy nem lett több sérültünk, a másik hogy továbbra is őrizzük első helyünket – mondta Szloska Krisztián, a miklósiak edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában