Vízilabda

2023.02.13. 12:31

Tizenöt góllal nyert az Invictus

Újabb magabiztos győzeleme után továbbra is harcban áll a bajnoki elsőségért Kis Gábor csapata.

Jegesi László

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Két hét kényszerszünet után újra medencébe szállt az Invictus, régiónk OB I/B-s vízilabda-csapata. Mostani ellenfele nem képviselt komoly játékerőt, legyőzésük kalkulált siker volt, ám a mérkőzés így is jól szolgálta a felkészülést a későbbi, nehezebbnek ígérkező feladatok előtt.

Invictus–Oázis SC 23–8 (3–2, 6–3, 7–2, 7–1)

Újszilvás, 50 néző, vezette: Ádám Frank, Kevi Tamás.

Invictus: Dévai – Tóth Á.1, Süveges 1, Ashanin 3, NAGY R. 4, Bukta 3, Szőke Á. 4. Csere: Sándor L. 1, Zsilák 2, Fehér P., Kovács M. 3, Bölcskei 1. Edző: Kis Gábor.

Gól – akcióból: 28/14., ill. 16/3.

Gól – büntetőből: 2/2, ill. 2/0.

Gól – megúszásból: 3/3, ill. /1.

Gól – emberelőnyből: 9/6, ill. 12/3.

A negyedik helyezett Cegléd elleni csütörtöki edzőmérkőzéssel hangolódott soros bajnoki találkozójára az Invictus gárdája. A győzelemmel végződött összecsapás már előre vetítette, hogy jó formában várja Kis Gábor legénysége az Oázis elleni derbit. Mégis rosszul kezdték a meccset a fiúk, csak a rutinos center, Süveges Máté játékának volt köszönhető, hogy előnnyel várhatták a folytatást. A második negyed már sokkal eredményesebb volt hazai oldalról, bár a Csutorás testvérek ekkor még sok borsot törtek a vendéglátók orra alá. Fordulás után a fáradó és kevés cserével rendelkező fővárosiak ellen már szinte tetszés szerint érte el találatait régiónk csapata – kis híján még Dévai kapus is betalált. Az utolsó játékrész is örömjátékot hozott, így a kérdés csupán már csak a különbség volt, tizenöt lett a vége a sok gólt hozó összecsapáson.

Kis Gábor: – Nagyon belealudtunk a mérkőzés elejébe, de a második negyed közepétől rendeztük a sorokat. Tanulság, hogy egy nehezebbnek ígérkező mérkőzésen az első perctől koncentrálnunk kell.

A folytatás csütörtökön, az AVUS elleni elmaradt mérkőzést pótolja hazai pályán az Invictus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában