Evezés

2023.02.26. 21:00

Több mint négyezerötszáz szolnoki diák ül evezőpadra

Komoly turnéra indult a Tisza Evezős Egylet és a Szolnoki Sportcentrum. Arra vállalkoztak, hogy több mint négyezer-ötszáz diákkal megismertetik az evezős ergométerezést Szolnokon.

Rózsa Róbert

A legjobban teljesítő diákok számára döntőt is szerveznek tavasszal

Fotó: Magyar Evezős Szövetség

A Magyar Evezős Szövetség múlt pénteki közlése szerint a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola a megyeszékhely húsz iskolájában méri fel a fia­talok kondicionális képességeit, a legjobbaknak pedig döntőt is szervez.

 

Az akció nem titkolt célja a toborzás: a finalista gyerekek már a klubban készülnek.

 

A szolnoki egyesület vezetője, a korábbi magyar szövetségi kapitány, Molnár Dezső vezetésével február elején indult a program, amely a testnevelésórák keretében kínál evezős ergométerezési lehetőséget a gyerekek számára. Tíz általános iskola felső tagozatosai és tíz középiskola 9., 10., 11. évfolyamos tanulói a mindennapos test­nevelés keretében 500, illetve 1000 méteres távot teljesítenek a felmérésen.

Mint írták, a tavasszal zá­ruló teszteléssel a szolnoki iskolák is képet kapnak a gyerekek fizikai állapotáról.

 

Négyezer-hatszáz fiatalt mérünk fel, közülük négyszáztízen kerülnek a tavaszi döntőbe. Akik bejutottak a fináléba, már most nálunk edzenek, egy lépéssel közelebb kerültek az evezéshez

 

– hang­súlyozta Molnár Dezső.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában