Kosárlabda

2023.02.07. 21:48

Visszatérők és maródiak az Olajbányásznál

Két váratlan vereséget szenvedett az Olajbányász kosárcsapata az elmúlt időszakban.

Varga Csaba

Rudner Gábor (labdával) talán már a legközelebbi meccsen újra pályára léphet

Fotó: Bugány János/hunbasket.hu

A piros-feketék előbb a DEAC otthonában, majd hazai pályán a Kecskeméttől kaptak ki.

Ennek ellenére biztosan őrzik második helyüket tabellán. A vereségek és a vártnál haloványabb teljesítmény egyik oka, hogy csapatból több játékos is sérüléssel és betegséggel bajlódott és bajlódik mostanság is, akik pályára léptek, többen is félkészen vállalták a fellépést.

A klub hivatalos Facebook oldala hírt adott a fiúk állapotáról. Közülük a mandulaműtéten áteső Lukács Norbert a Kecskemét elleni meccsen 13 perc erejéig már pályára lépett. A triplaszórók közül az amerikai, Jimmy Gavin is közel áll ahhoz, hogy újra a pályán segítse csapatát. A másik jó kezű bedobó, Rudner Gábor is teljes intenzitással dolgozik várhatóan már a szombati paksi meccsen bevethető lesz.

A további játékosok közül Vincze Roland is közel áll a visszatéréshez. Ellenben Sebők András majd február 20. után kezdhet el újra tréningezni. Végül és nem utolsósorban Pallai Tamás, mint írtuk a 21 esztendős játékos gerincét egy szlovén professzor nem régiben megműtötte Ljubljanában. Azóta a klub saját nevelésű kosárlabdázója megkezdte rehabilitációját, ám játékára még egy jó ideig várni kell.

Az Olajbányászra az elkövetkező tíz napban három bajnoki összecsapás is vár. Előbb szombaton az Atomerőmű SE paksi otthonában, majd jövő szerdán az Oroszlányt, rá három napra pedig a címvédő és listavezető Falco KC legénységét fogadják a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában