Kosárlabda

2023.03.30. 20:03

A rájátszásban az Olajbányász fiataljai

Az U20-as kosárlabda-bajnokságban is az alapszakasz utolsó előtti fordulójának mérkőzéseit rendezték meg a napokban. A Szolnoki Olajbányász fiataljai elsősorban jó hajrájuknak köszönhetik hétpontos győzelmüket az Alba Fehérvár otthonában.

Varga Csaba

Sebők András (balról) már a felnőttek között is ügyesen játszott, legutóbb korosztályában is remekelt

Fotó: hunbasket.hu

A fehérvári összecsapás legértékesebb kosarasának, Sebők András bizonyult, aki dupla-duplát produkált, ugyanis 32 pontja mellett szedett 10 lepattanót, sőt még volt 6 gólpassza és 12 kiharcolt faultja is, mindez 47 teljesítményindexet ért.

A szolnokiak edzője, Mándoki Tamás azt nyilatkozta a klub honlapjának: – Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, az Alba Fehérvár csapata alaposan megnehezítette a dolgunkat. A második félidőben jobban játszottunk támadásban és védekezésben is, mint előtte. Annak örülök, hogy elcsíptük a nyolcas döntős helyek egyikét, most jön azonban neheze.

Alba Fehérvár U20–Szolnoki Olajbányász U20 79–86 (21–18, 22–21, 21–24, 15–23)

OLAJBÁNYÁSZ: Sebők 32/3, Vincze R. 17/6, Molnár B. 10, Kiss D. 5/3, Arabo 9. Csere: Horváth Á. 9/9, Szugyiczki 4, Faragó, Nagy Á. Edző: Mándoki Tamás

A szolnoki csapat a szombati Budapesti Honvéd elleni alapszakaszzáró előtt, ami 15 órakor kezdődik a Tiszaligetben, az ötödik helyen tanyázik, és már biztos tagja a bajnokin rájátszás mezőnyének. A rájátszásba az A csoport első hat helyezettje, valamint az NB I/B Piros és Zöld csoportjának bajnoka kvalifikálja magát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában