Labdarúgás / Galériával

2023.03.13. 06:55

Botlott Fényszarun a TiSE, riválisuk elugrott a bajnoki címért folyó versenyfutásban

A megyei I. osztály 19. fordulójának egyik legnagyobb meglepetése egyértelműen a Tiszaföldvár veresége a Jászfényszaru ellen, a Martfű győzelmével pedig nőtt a két csapat közti különbség a tabellán. A másik meghökkentő eredmény pedig a Jászárokszállás kisújszállási sikere volt, mellyel besűrűsödött a mezőny vége. A tavasszal még nyeretlenek csatájáról a Tószeg hozta el a három pontot, a kiesési rangadón pedig a Szajol diadalmaskodott.

Munkatársainktól

Egymással és az erős széllel is megvívott a Tószeg (fekete-fehérben) és a Kunszentmárton, a csatából előbbi jött ki győztesen

Fotó: Pesti József

Tószeg–Kunszentmárton 2–1 (1–0)

Tószeg, 100 néző.

Vezette: Szabó József.

Tószeg: Király – STREMPEL, PONGRÁCZ, GAZDAG, ARANYOS (Magony, 86.), Balogh D., FELFÖLDI, Bojtok (TÓTH Z., 60.), BOLDIZSÁR, Dankovics, Héja (BARANYI, 77.). Edző: Kiss Balázs.

Kunszentmárton: Tóth L. – Panyik (Magó, 59.), Pecznik, LÁZI (Imre B., 83.), VISZKOK, Varga I., Légrádi, KISS G., SÜTŐ, Molnár Zs., Vincze Z. Edző: Sechna Gábor.

Gólszerzők: Aranyos (38.), Tóth Z. (79.), ill. Pecznik (54.).

Az extrém erős szél megnehezítette a folyamatos játék kialakulását, de a hazai csapat gólra tudta váltani a mezőnyfölényt. A vendégek első félidei lesgólja után egy szerencsés találattal egyenlítettek, azonban a végső győzelem a hazaiaké lett.

Kiss Balázs: – Orkán erejű szélben nem tudott kialakulni folyamatos játék, de nagyot küzdve megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.

Sechna Gábor: – Köszönöm az ifjúsági csapat játékosainak a segítséget, nélkülük itt ma nem lett volna mérkőzés. Remek hozzáállással még így is győzelmi esélyt szalasztottunk el, ami ismét a gyenge helyzetkihasználásunk, és két figyelmetlenségünk miatt nem történt meg. Kezdünk egyenesbe jönni, felemelt fejjel kell folytatnunk.

Tudósított: Kiss Ádám

Jászfényszaru–Tiszaföldvár 2–1 (1–1)

Jászfényszaru, 100 néző.

Vezette: Ács Zoltán.

Jászfényszaru: Kovács T. – NAGY SZ., KOVÁCS B., NÉMETH N., Ludasi, Péter G. (Lakatos D., a szünetben.), Sóss B., SZANKU, VASZICSKU, Prága (Baranyi L., 96.), LAKATOS M. Edző: Kemecsi László.

Tiszaföldvár: Gerhát – Borgulya, Bódai, Peres, Hajdú V. (Emperger, a szünetben.), Fehér Zs., Kriska, Asztalos, Csúri (Mag, 62.), Sipos M. (Pápai, 62.), Rimóczi (Czakó, 78.). Edző: Molnár Zoltán.

Gólszerzők: Szanku (8.), Nagy Sz. (97.), ill. Kriska (45.).

A hatalmas szélvihar a vendégeket segítette, de csak pontrúgásból voltak veszélyesek. Fordulás után szervezetten és harcosan játszva megérdemelten nyertek a hazaiak.

Kemecsi László: – Úgy érzem, megérdemelten nyertünk, az első félidőben, a hátszéllel támogatott ellenfél nagy nyomást helyezett ránk, de túléltük. Gratulálok a csapatomnak és további sok sikert kívánok a kollégámnak! Mielőbbi felépülést kívánunk az ellenfél agyrázkódást szenvedő játékosának!

Molnár Zoltán: – Gyakorlatilag a kilencven perc folyamán nem tudtunk minőségi futballt produkálni, és így nehéz mérkőzést nyerni. A körülmények sem segítettek minket. Gratulálok a három pont begyűjtéséhez a hazaiaknak!

Tudósított: Kemecsi László

Martfű–Rákóczifalva 7–0 (3–0)

Martfű, 85 néző.

Vezette: Borók Dániel.

Martfű: LADÁNYI – VADAS, Nagy F., Draskóczi, SINDEL (Bencsik, 80.), BENEDEK ZS., Székely D. (Balla Z., 80.), Kardos, Hevesi-Tóth (Kinyig, 63.), Szentmiklósi (Polák, 70.), Tóth N. (Kovács T., 58.). Edző: Kardos Mihály.

Rákóczifalva: Schumann – KEŐ, SZAKALI, Kecskés, Susa (Mihályi M., 75.), Major (Trecskó, 65.), Szokolai, Varga K., Fűzi, Győr, KÓMÁR (Péntek, 75.). Edző: Ruskó Zsolt.

Gólszerzők: Sindel (20., 22., 66., 73.), Székely D. (24.), Kovács T. (74., 84.).

Egy igazán szeles időjárásban mindkét csapat próbálta kihozni magából a maximumot, de a hazai csapat akarata bizonyult döntőnek.

Kardos Mihály: – Egy szimpatikus, sportszerű csapatot sikerült ma legyőznünk.

Ruskó Zsolt: – A mérkőzés nagy részében nem tudtuk megnehezíteni a hazaiak játékát. A Martfű magabiztosan nyeri majd meg a bajnokságot. Gratulálok a győzelmükhöz!

Tudósított: Gál Alexandra

Kunhegyes–Szajol 0–1 (0–0)

Kunhegyes, 80 néző.

Vezette: Rajcsányi Sándor.

Kunhegyes: Csík – KOVÁCS G. (Szőke I., 62.), ANDUSEK (Kis A., 78.), Pékó (Házi, 71.), Varga B. (Balajti, 76.), Szabó D., Kocsis T., Rózsa S., CSÖRÖGI, Fábián, Sztojka (Tyukodi R., 68.). Edző: Rózsa István.

Szajol: Haris – Donkó (Sárkány, 70.), Csajbók (Benedek N., 70.), Kiss Zs., Németh T. (Fülöp Á., 70.), CSERNUS, KACSKÓ (Kávási, 83.), Vincze P., Harcsa, POLÓNYI, BEZZEG. Edző: Balogh Pál.

Gólszerző: Polónyi (94.).

Bármely csapat eldönthette volna a mérkőzést, de az igazságos eredmény talán az iksz lett volna.

Rózsa István: – Kiesési rangadón a nagy szél befolyásolta a mérkőzést, mindkét csapatnak meg kellett küzdenie vele, sajnos az utolsó másodpercben vereséget szenvedtünk, hiába vagyunk meccsek óta pariban, pontot nem adnak érte.

Balogh Pál: – Nagyon akartuk a győzelmet, olykor-olykor már görcsösen futballoztunk, de az utolsó percben sikerült a győztes találatot megszerezni. Sokat tettünk érte, igaz, hogy a hazaiaknak is volt lehetősége, de azt hiszem, megérdemelten hoztuk el a három pontot.

Tudósított: Rózsa István

Kenderes–Jánoshida 1–3 (1–1)

Kenderes, 40 néző.

Vezette: Simon Ádám.

Kenderes: Nagy J. – Németh E., Bodó, Sipos B. (Lisznyai, 53.), Baktai, Tóth R., Farkas N. (Ballók, 71.), Kolompár, Balogh D., Dáné, Penti (Lólé, 54.). Edző: Újfalvi Erik.

Jánoshida: Hegedűs M. – Pataki Á., Lukács R. (Kobela, 72.), Tóth B., Angyal (Bezzeg, 72.), Szedlák, Antal G., Vatai, Zombori, Fekete G., Dalmadi. Edző: Antal Gábor.

Gólszerzők: Tóth R. (29.), ill. Angyal (38.), Lukács R. (47.), Vatai (51.).

Játékra alkalmatlan időben, viharos oldalszélben a rutinosabb vendégek jobban alkalmazkodtak a körülményekhez, és vitték el a három pontot.

Újfalvi Erik: – Nincs mit mondanom...

Antal Gábor: – Irreális körülmények között fontos győzelmet arattunk.

Tudósított: Ficzere Géza

Kisújszállás–Jászárokszállás 1–2 (0–2)

Kisújszállás, 80 néző.

Vezette: Medve Dóra.

Kisújszállás: Bikki – Németh K., Vadász (Balla D., 44.), Váradi (Németh G., 85.), Penti, Csikós (Csala, 76.), Oros, BALOGH A., Imre Z., Kelemen L., Hajdu Zs. Edző: Csillag Sándor.

Jászárokszállás: UNGVÁRSZKY – URAM, Nagy F., Rédei G., Kaszab Á., Kocsis, RÉDEI Á., Forgó, Kaszab L., Major, Czuczor (Hopka, a szünetben.). Edző: Kaszab Ádám.

Gólszerzők: Oros (82.), ill. Imre Z. (20.-öngól), Kaszab L.(24.).

Orkán erejű szélben, kapkodó játék mellett nem érezték a hazaiak a meccs ritmusát, a szél támogatásával a vendégek vezetést szereztek, majd egy szögletet követően a hazaiak öngólt vétettek és egy tizenegyest is elhibáztak. A második félidőben egykapuzott a hazai csapat a szél támogatásával, de már csak a szépítésre futotta.

Csillag Sándor: – Az első félidőben azt hittük, elég ha csak a mezt visszük ki a pályára, itt le is rendeztük magunkat. Hiába a második félidei jobb mentalitású játék.

Kaszab Ádám: – A taktikai utasításokat betartva nagyot küzdöttünk, és megérdemeltük a győzelmet.

Tudósított: Majláth Antal

Törökszentmiklós–Mezőtúr 2–0 (0–1)

Törökszentmiklós, 100 néző.

Vezette: Dobó Sándor. 

Törökszentmiklós: Képes – Falusi (Poczai, 66.), Héder, Lucza, Ágoston, Ladányi (Földi, 66.), Buru, Mózer (Polyák, 67.), Kiss Cs., Kada (Horváth D., 80.), Rab. Edző: Gergely Mátyás.

Mezőtúr: Török – Debreczeni (Ujlakány, 72.), SZEMES, Bontovics, Pesti, Pádár, Kántor, BODORIK, Rupa (Kiss G., 87.), Rácz R. (Bojtok, 87.), RENTLER. Edző: Erdősi Gyula.

Gólszerzők: Rácz R. (3.), Rupa (63.).

Lassan kezdte a hazai csapat a mérkőzést, a harmadik percben már gólt kaptak, s ezután már nem tudták felvenni a játék ritmusát. Az első félidőben még akadtak helyzeteik, de nem bírták őket kihasználni, fordulás után pedig már semmi sem jött össze nekik.

Gergely Mátyás: – Megérdemelten nyert a vendégcsapat.

Erdősi Gyula: – Miklósra mindig szeretek jönni, viszont győztesen távozni még jobban. AZ első félidőben voltak kisebb gondjaink, viszont a második félidő alapján teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Végre újra igazi, nagybetűs csapatként működtünk.

Tudósított: Papp Sándor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában