Vízilabda

2023.03.15. 19:00

Csak ex-szolnokiak jutottak szóhoz a világkupa zárómeccsein

A világkupa szuperdöntőjébe jutott a magyar válogatott a Horvátország elleni győzelemmel.

Varga Csaba

A válogatott utolsó két szuperkupa-mérkőzésén Varga Zsolt szövetségi kapitány nem küldte vízbe Vismeg Zsombort (11), a Dózsa fiatalját

Fotó: waterpolo.hu

Hat nap alatt öt mérkőzést játszott válogatottunk a zágrábi világkupa-selejtezőben. Ebből kettőt elveszített, az olaszok és az amerikaiak ellen, viszont a franciákat, a japánokat és ami a legfontosabb volt, a zárónapon a horvátokat is legyőzték a mieink, és ezzel bejutottak a sorozat júniusi, Los Angeles-i szuperdöntőjébe.

Nemzeti csapatunknak borzasztóan sikerült a hétfői, Egyesült Államok elleni összecsapás.

Sajnos öt perc után köze sem volt válogatottunknak a meccshez. Ellenfelünk kontrollálta a játékot és sorra szerezte találatait, a nagyszünet előtt 9–3-as állást mutatott az eredményjelző. A térfélcserét követően sem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez csapatunk, a végeredmény 15–9 lett az Egyesült Államok javára. A mieink szerencséjére ez utóbbi vereség nem osztott, nem szorzott a továbbjutás szempontjából, hiszen a rendező amerikaiak mindenképpen ott vannak a szuperdöntőben. 

Egyértelmű volt a képlet, válogatottunknak le kellett győznie a horvátokat. Csapatunk nagyon összekapta magát a torna utolsó meccsére, amelyen az amerikaiak elleni mérkőzéshez hasonlóan nem kapott helyet Vismeg Zsombor, a szolnokiak játékosa, aki a napokban ünnepelte 20. születésnapját. Ezúttal egy volt szolnoki vízilabdás, Zalánki Gergő vitte a prímet, hiszen a balkezes szélső hét góllal járult hozzá a 13–10-es sikerhez, ami egyben a továbbjutást is jelentette a mieink számára.

– A horvátok ellen úgy álltunk bele, ahogy szerintem azt egy tétmérkőzésen kell, ez meg is hozta az eredményt. Mindenki csinálta a dolgát, hátul Lévai Marci nagyon jól védett, elöl jöttek a gólok. Ilyen hozzáállással bárkit le tudunk győzni, de ahogy látjuk, ha fejben kicsit is gyengébben állunk fel, akkor bárkitől ki tudunk kapni – összegzett a vlv.hu-nak Zalánki Gergő.

A csoport végeredménye: 1. Olaszország 12 pont, 2. Egyesült Államok 9, 3. Magyarország 9, 4. Horvátország 9, 5. Japán 3, 6. Franciaország 0 pont.Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában