Labdarúgás

2023.03.30. 09:00

Ebben a kisújszállási iskolában rendhagyó emléket állítottak a magyar focinak

Van egy iskola a Jászkunságban, amely Magyarországon elsőként emléket állított a hazai focinak. Ez az iskola a kisújszállási Kossuth Lajos Baptista Általános Iskola, ahol nemrég felavatták a Magyar Labdarúgás Falát.

Rózsa Róbert

A kisújszállási Kossuth Lajos Általános Iskolában állították fel a Magyar Labdarúgás Falát

Fotó: Beküldött fotó

Ferencváros, KTE, Puskás Akadémia, Paksi FC, DVSC – ezeknek a csapatoknak a zászlói lógnak a kisújszállási Kossuth Lajos Általános Iskola aulájában felállított emlékfal baloldali felső sorában. Átellenben a Diósgyőr, az MTK, a Gyirmót, az Ajka és a Pécs szimbólumai foglalják el a felső sort. Alattuk pedig a többi, első és másodosztályú magyar csapat színei pompáznak, mégpedig abban a sorrendben, ahogy jelenleg a bajnokságban állnak. Ez persze változik majd hétről hétre, aszerint, ki kit előz meg a pontvadászatban.

 

Ami viszont nem változik, hogy ezzel Kisújszálláson állítottak először emléket a magyar focinak egy hazai iskolában.

 

Mégpedig olyat, amely a gyerekek figyelmét folyamatosan a magyar bajnoki küzdelmekre irányítja, hiszen ha változik a tabella, cserélni kell a zászlókat.

Az ötlet az iskola egyik tanára, Majláth Antal fejéből pattant ki. Ő vette fel a kapcsolatot a klubokkal, hogy küldjék el hivatalos zászlóikat, amelyeket a kezdőrúgásoknál használnak. Miután több hónapnyi egyeztetést követően az utolsó klubszimbólum is beérkezett, az iskolában kialakították a Magyar Labdarúgás Falát, amelyet a napokban fel is avattak.

 

A magyar labdarúgás népszerűsítése – ez volt a cél

 

– mondta az ötletgazda Majláth Antal.

– Hogy ismerjük meg a magyar csapatokat, ismerjük meg a magyar játékosokat. Hogy ki hol játszik, ki hányszoros válogatott – fejtette ki. Utóbbiból egyébként nem volt hiány: Pintér Ádám, aki korábban 29-szer is magára ölthette a címeres mezt, az MTK-t képviselte a rendezvényen, utána pedig serényen osztotta az aláírásokat. – Ez a fal egyedülálló, nincs másik ilyen az országban. Remélem, hosszú távon is eléri a célját a kezdeményezés. Köszönet jár az iskolának, hogy mindezt lehetővé tette – mondta Majláth Antal.

– Nagy örömmel fogadtuk a kezdeményezést, amely népszerűsíti, jó hírét viszi a magyar focinak – fogalmazott a Magyar Labdarúgó-szövetség szociális és társadalmi ügyekért felelős koordinátora. Benedek Péter szerint az ötlet jelzésértékű, hiszen kiemeli a klubok és az iskolák közötti kapcsolatot. Mint mondta, bízik abban, hogy ez a kapcsolat országszerte erősödik majd.

Hasonlóan látta Csillag Sándor, a Kumánia Kisújszállás edzője is, aki arról szólt: fontos, hogy a fiatalok magyar csapatoknak és a magyar válogatottnak szurkoljanak.

– Itthon is lehet nagy kedvenceket találni – ezt már Bobák Róbert mondta, akinek az arca és a hangja is ismerős lehetett a kisújszállási gyerekeknek, lévén az M4 Sport riportere.

– Remélhetőleg minél többen elkezdtek futballozni, élvezitek a játékot, és talán évek múltán a falon szereplő valamely csapat egyik játékosaként arról nyilatkoztok majd nekem, hogy győztes gólt szereztetek – fogalmazott a tévés szakember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában