Röplabda

2023.03.30. 11:00

Fontos helyosztó vár a Szolnokra

Elúsztak ugyan a negyeddöntős álmok a Szolnoki RK számára, így pedig még élesebb küzdelem vár rájuk

Rózsa Róbert

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Nincs vége, sőt! – akár ez is lehetne a mottója a Szolnoki Röplabda Klubnak, amely gárdára komoly, akár sorsdöntő párharc vár a szezon hátralévő részében.

Mint korábban írtuk, a szolnoki együttes 3–0-s összesítésben alulmaradt az NB I.-es bajnokság középszakaszában a Dággal szemben, így elúsztak a negyeddöntős remények. És minthogy felfelé már nem vezet út a szolnokiak számára, az ötödik-hatodik helyért kell megvívniuk, amely gyakorlatilag egy play-outtal ér fel, mivel a helyosztó az utolsó és az utolsó előtti helyről dönt.

Gulyás Ferenc, a Szolnok vezetőedzője kérdésünkre elmondta, a TF gárdájával kell megvívniuk az egyik fél harmadik győzelméig tartó, végső csatát. Fix időpontja azonban egyelőre nincs a párosításnak, Gulyás szerint április közepére írhatja ki a szövetség az első mérkőzést. Nem tudni azt sem, megpecsételi-e a vereség a párharc vesztesének a sorsát. Elvileg az utolsó helyezett búcsúzik az NB I.-től, ám az idény közben egy csapat, a Gamma már visszalépett, hivatalos döntés pedig jelenleg még nincs arról, a hatodik helyezett kiesik-e a bajnokságból.

A Szolnoki RK az alap­szakaszban kétszer csapott össze a TF-fel: hazai pályán 3:0-ra nyertek, idegenben 3:1-re kikaptak a TF-től.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában