Labdarúgás

2023.03.27. 23:01

Győzelem: Magyarország egy félidőnyi gálázással simán verte Bulgáriát

Nem volt kérdés a nyitányon. A magyar válogatott könnyedén, helyenként remek játékkal, 3–0-ra verte az Európa-bajnoki selejtező-sorozatban Bulgáriát.

Szoljon.hu, MTI

A magyar-labdarúgó válogatott 3–0-ás győzelmet aratott a Puskás Arénában a bolgár válogatott elleni Eb-selejtezőn, 2023. március 27-én

Fotó: Origo.hu

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese már a hetedik percben vezetést szerzett Vécsei Bálint góljával, az előnyt a csapatkapitány Szoboszlai Dominik duplázta meg szabadrúgásból, míg a szünet előtt Ádám Martin jószerivel eldöntötte az összecsapást. Az olasz szakember Varga Barnabás személyében újoncot is avatott a találkozón.

A magyarok napra pontosan negyven év után kezdték ismét győzelemmel az Eb-selejtezőket, illetve hazai pályán 48 esztendő után múlták felül újra Bulgáriát.

A nemzeti együttes legközelebb június 17-én Montenegró vendége lesz.

Eb-selejtező, G csoport, 2. forduló:

Magyarország–Bulgária 3–0 (3–0)

Puskás Aréna, 65 ezer néző, v.: Halil Umut Meler (török)

Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai – Bolla (Nego, 87.), Nagy Á (Kleinheisler, 73.), Vécsei (Kalmár, 87.), Kerkez – Sallai (Csoboth, 73.), Szoboszlai – Ádám (Varga B., 59.)

Bulgária: Naumov – Sztojanov, Antov, Galabov, Markov (Petrov, a szünetben) – Petkov, Gruev (Sopov, 85.), Karabeljov (Krasztev, a szünetben), Ilijev – Deszpodov (Kirilov, 57.), Delev (Ruszev, a szünetben)

Gólszerzők: Vécsei (7.), Szoboszlai (26.), Ádám (39.)

Részletes tudósítás a mérkőzésről itt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában