Vízilabda

2023.03.20. 12:24

Három nap alatt két bajnokit nyert az Invictus

Nehezen lendült játékba a tizenkettedik helyen álló Neptun ellen az Invictus, a második félidőben azonban már edzőmérkőzés-jelleget öltött a találkozó.

Jegesi László

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A két nappal korábban is bajnoki mérkőzést játszó Invictus játékosai lassan vették fel a tempót, több hiba is csúszott a játékukba. A második negyedben sem lett nagyobb az iram, vontatott támadásszövések jellemezték a találkozót. A Neptun sem tudott élni azonban a lehetőségeivel, de tartották azért magukat, csupán négygólos volt a különbség a szünetben.

A második félidőben ritmust váltott a hazai gárda, már a megszokott formájukat hozták, ám ellenfelük egyre jobban elfáradt. A harmadik negyedben állva hagyta a fővárosiakat régiónk együttese, és tíz gólosra duzzasztotta az előnyt. Az utolsó felvonásban sem változott a játék képe, a vendégek szinte nem tanúsítottak már ellenállást. Az Invictus őrzi második helyét a tabellán.

Invictus SC–Neptun VSC 23–6 (4–2, 4–2, 7–1, 8–1)

Újszilvás, 30 néző, vezette: Szabó Xénia, ifj. Kádár József.

Invictus: DÉVAI – Tóth Á. 1, Sándor L. 2, Zsilák 1, KOVÁCS M. 4, Bukta 2, Szőke Á. 1. Csere: Fehér P., SÜVEGES 5, Ashanin 1, NAGY R. 4, Marnitz 2, Bölcskei. Edző: Kis Gábor.

Gól – akcióból: 36/12, ill. 28/2.

Gól – centerből: 2/2, ill. 3/1.

Gól – büntetőből: 2/2, ill. 1/1.

Gól – emberelőnyből: 8/7, ill. 6/1.

Kis Gábor: – Folyamatosan két sort szerepeltettem, a második félidő tétje már az volt, hogy melyikük szerez majd több gólt.

További eredmények:

HVSC–YBL WPC 7–9, Kecskemét–Avus 8–15, Oázis SC–TVSE 12–16, Ceglédi VSE–Angyalföldi SI DSE 10–10, Eszterházy SC–VIWA OSC 7–12, DVSE–Fehérvár 29–10.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában