Labdarúgás / Galériával

2023.03.21. 07:00

Lépéshátrányban a Szentimre – többnyire papírforma eredményekkel indult a jászkunsági megye II tavaszi szezonja

A hétvégén elkezdődött a megye II-es bajnokság, az élmezőnyből egyedül a Tiszaszentimre vesztett pontot, nyert a Lurkó, a Jászapáti és a Tiszajenő is.

Munkatársainktól

Hátrányból fordított a fekete mezes Túrkeve Jászboldogházán

Fotó: Pesti József

Jászapáti–Tiszagyenda 3–1 (1–1)

Jászapáti, 50 néző.

Vezette: Golecz Gábor.

Jászapáti: Vincze G. – LENDVAI, Tajti (Balog N., 78.), Szabari (Lukácsi, 70.), BIRKÁS, Illés G., MENYHÁRT D., Csőke, Urbán M., Szász, Urbán K. Edző: Menyhárt Dániel.

Tiszagyenda: Tasi – Hevesi Tóth, Boros B., Cseh T., Rézsó G., Boros D. (Bruna, 68.), Márton I., Rézsó Zs., Szabó M., Cseh B., Lukács D. (Csík, 68.). Edző: Boros Tibor.

Gólszerzők: Menyhárt D. (16., 61.), Urbán M. (49.), ill. Cseh T. (5.).

Kiállítva: Urbán K. (83.), ill. Márton I. (72.).

A mérkőzés előtt gyászszünettel emlékeztek a közelmúltban elhunyt Bordás Lászlónéra, aki a jászapáti csapat pénztárosa volt hosszú éveken keresztül, és Krigel Istvánra, a klub egykori játékosára. A hazaiak az első félidőben még szokták a füves pálya adottságait, a másodikban már üzemi hőfokon futballoztak egy jó ellenféllel szemben.

Menyhárt Dániel: – Tudtuk, hogy egy küzdelmes rangadóval kezdjük meg ezt a félévet, és úgy gondolom, hogy megérdemelten tartottuk itthon a három pontot, de ebben a csapatban még mindig több van.

Boros Tibor: – Sajnálom a játékosaimat, egyetlen csapat sem élvezhet annyi előnyt, amennyit biztosított a játékvezető a Jászapátinak.

Tudósított: Budai István

Tiszaszentimre–Fegyvernek 0–0

Tiszaszentimre, 60 néző.

Vezette: Sütő Zsolt.

Tiszaszentimre: Kalóz – Muliter, SZŐKE P., FAGHIURA, Nagy T., Torma, Czinege, Törő (Pap T., 65.), Németh J., Újvári, Sóskuti. Edző: Kalóz Imre.

Fegyvernek: Fekete Sz. – Fábián D. (Kerepesi, 80.), Márton P., Bohács D., (Bohács M., 62.), Stalmájer (Domán, 62.), Budai, Szász, Szabó M., Rézsó K., Karikó (Fehér L., 80.), Csortos. Edző: Náhóczki Sándor.

Két teljesen ellentétes félidőt láthattak a nézők. Az első félidőben a Fegyvernek uralta a meccset, a másodikban a hazaiak megnyerhették volna a mérkőzést.

Kalóz Imre: – A második félidő alapján maradt bennünk egy kis hiányérzet.

Náhóczki Sándor: – Nagy küzdelem, kevés játék, igazságos eredmény.

Tudósított: Kalóz Imre

Abádszalók–Lurkó Focimánia 1–2 (1–0)

Abádszalók, 80 néző.

Vezette: Kiss Attila.

Abádszalók: Horváth Zs. – Kálmán Zs., Csukodi, Farkas D., Dányi (Csonka, 84.), Juhász A., Kovács B., Nagy J., Varga S., Weiszhaupt, Szóládi (Oláh A., 65.). Edző: Lajos Tibor.

Lurkó Focimánia: Sándor B. – Török T., Jánosik, Vörös (Nyeső, 15.), Nagy A., Balázs B., Tálas (Bodnár Sz., 82.), Serfőző (Balogh S., 52.), Juhász (Soltész-Nagy, 52.), Csorba, Mile K. (Nagy R., 87.). Edző: Balázs Béla.

Gólszerzők: Dányi (28.), ill. Mile K. (63.), Török T. (83.).

A bajnokság kezdetén egy jó iramú, nézhető mérkőzést láthattak a nézők, melyen vereséget szenvedett a hazai csapat.

Lajos Tibor: – A tavalyi sokk után biztató játékot játszottunk ma.

Balázs Béla: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, ami igazolódott is, sikerült fordítanunk és nyernünk, most ez volt a lényeg.

Tudósított: Lajos Tibor

Kunmadaras–Jászjákóhalma 2–1 (0–1)

Kunmadaras, 80 néző.

Vezette: Barna Péter.

Kunmadaras: Havellant – Balajti, Burai, Seres, Farkas I., KOCSIS J., KATONA T., PENTI, Farkas K. (Szabó Z., 32.), Vadász, SZENDREI. Edző: Szívós Gyula.

Jászjákóhalma: Tóth N. – VAS, LÁSZLÓ D., Bojtos, Forgács, Nagy S., Molnár II. L. (Kulcsár, 77.), Molnár L., Eszes, Uhrinyi, Kispál (Nagy Zs., 75.). Edző: Szívós Gyula.

Gólszerzők: Katona T. (62., 67.), ill. Molnár L. (32.).

Egy jó iramú mérkőzésen a jobb helyzetkihasználás döntött a két csapat között.

Szívós Gyula: – Az első félidőben bennmaradtunk az öltözőben, enerváltan kezdtünk, ez a helyzetkihasználásunkon is meglátszódott. Az ellenfelünk szépségdíjas góllal szerezte meg a vezetést. A második játékrészben teljesen más intenzitással, jobb hozzáállással sikerült fordítanunk, és begyűjtöttük ezt az értékes három pontot. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, sok sikert kívánok az ellenfelünknek!

Lukácsi Antal: – A jó kezdés után kiengedtünk és két buta gólt összehoztunk az ellenfélnek, amivel el is dőlt a meccs.

Tudósított: Szívós Gyula

Jászboldogháza–Túrkeve 1–3 (1–1)

Jászboldogháza, 50 néző.

Vezette: Halgat János.

Jászboldogháza: MENYHÁRT R. – NAGY M., KÁPOSZTÁS DÁV., Dékány, Katona Z. (Trangusz, 72.), Káposztás Dán., Kisnémeth, Bodor M., Kövér, Józsa (Szöllősi, 83.), Gömöri. Edző: Bodor Máté.

Túrkeve: Gulyás G. – KÁLLAI DÁ., Lisznyai (Laskai, 71.), RAPI, Puporka (Lövei, 65.), Kalmár P. (LENGYEL R., a szünetben), Suszter (Kovács F., 65.), Kállai Do. (Suri, 78.), Geszt, Varga A., Horvát Á. Edző: Jandó Ferenc.

Gólszerzők: Káposztás Dáv. (23.), ill Kállai Dá. (34., 73.), Suri (89.).

A végeredmény nem tükrözi a pályán látottakat, a döntetlen igazságosabb lett volna.

Bodor Máté: – Felszívtuk magunkat, de a végén felőröltek minket.

Jandó Ferenc: – Nem csak az ellenféllel, hanem a pályával is meg kellett küzdenünk, de megérdemelten vittük el a három pontot.

Tudósított: Darók Viktor

Tiszaföldvár II.–Tiszajenő 1–2 (1–2)

Tiszaföldvár, 80 néző.

Vezette: Medve Dóra.

Tiszaföldvár II.: Petrovics – Polgár, TÓTH J., HEGEDŰS F., Makó, Szikora (Fekete T., a szünetben), Berki, Tóth Á., ZSIGRI J., Huri (Zsigri M., 74.), Mártér. Edző: Czető Sándor.

Tiszajenő: Mészáros L. – TERJÉKI, Hegyi, Fazekas Á., KORSÓS, CZIBAK, NYULI L., MÁRTON P. (Bottyán, 87.), Tóth A., Puskás (Rózsa M., 84.), Kozák (Radics, 88.). Edző: Polgár Lajos.

Gólszerzők: Hegedűs F. (24., – tizenegyesből), ill. Nyuli L. (2., 38.).

Kiváló idő fogadta a csapatokat. A vendégek már a mérkőzés elején megszerezték a vezetést, azonban a hazaiak még az első félidőben egalizáltak büntetőből. A két elvett lesgól kicsit megzavarta a Tiszaföldvárt, ezt kihasználva a Tiszajenő zsebelte be a három pontot.

Czető Sándor: – A játékosok mindent megtettek a győzelemért. A ké elvett gól sajnos megzavart minket. Sok sikert a Tiszejenő csapatának.

Polgár Lajos: – Szezon eleji játék, de összességében úgy gondolom, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Sok sikert a hazai csapatnak!

Tudósított: Pápai Mihály

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában