Labdarúgás

2023.03.26. 18:24

Nem borult a papírforma: megverte a BVSC a Karcagot

Nem történt meglepetés a harmadosztályú bajnokságban Balmazújvárosban, a listavezető ezúttal is behúzta a három bajnoki pontot, mégpedig a karcagi együttes ellen.

Jegesi László

Igor Bogdanovics (jobbra), Karcag edzője szerint a jobbik csapat nyert Balmazújvárosban

Forrás: MW Archívum

Fotó: Pesti József

Keleti csoport

Karcagi SE–BVSC-Zugló 1–3 (0–1)

Balmazújváros, 200 néző, vezette: Újhelyi Tamás (Zahorecz, Hovanecz)

Karcag: FEDINISINEC – Pap, Szentannai, Nikic, Giuliano (Nagy Z., 66.) – Kovács D., Misák (Ballók B., 37.) Virág, Szabó L. (Gyönyörű, 66.) – MARUSCSAK (Nagy N., 80.), Ballók V. (Potornai, 80.). Edző: Igor Bogdanovics.

Gólszerzők: Ballók V. (59.), ill. Szalánszky (16.), Kesselbauer (48.), Kelemen (84.)

Karcagi részről nagy várakozás előzte meg a még mindig veretlen és a Keleti csoportot utcahosszal vezető BVSC balmazújvárosi vendégjátékát. A zuglóiak – csakúgy, mint két héttel ezelőtt Tiszafüreden – most is igazolták jó hírüket, és már az első negyedóra elteltével megszerezték a vezetést. Partiban volt azonban velük ekkor mėg a vendéglátó, Virág Ákos neve mellett egy ízben látványos kapura lövést is feljegyezhettünk. A listavezető csupán szabadrúgásból veszélyeztette Fedinisinec kapuját ezt követően. A második félidőben szerzett gyors vendégtalálat eldönteni látszott a mérkőzés sorsát, ám egy Maruscsak szólót követően tíz perc múltán szépített a hazai gárda. Mindkét kapu előtt adódtak ezután még lehetőségek, de az egyik oldalon a karcagi hálóőr volt a helyén, a másikon viszont Gyönyörű nem találta el a labdát nagy helyzetben. A hajrában egy védelmi megingást követően biztosította be győzelmét a BVSC.

– A jobb csapat győzött – fogalmazott röviden kérdésünkre Igor Bogdanovics, a karcagiak szakvezetője.

Urbán Flórián, a BVSC Zugló edzője arról szólt: – Nehéz meccs volt, a cseréink azonban jól szálltak be. Végeredményben megérdemelt győzelmet arattunk.

Súlyos vereségek keleten és MÁV-siker a Közép csoportban

Nem szerepeltek fényesen az NB III. Keleti csoportban szereplő együtteseink a 27. fordulóban. A Karcag mellett a Jászberény és a Tiszafüred is nagyarányú vereséget szenvedett. A berényiek a Körösladány vendéglátójaként kaptak egy ötöst, amelyre egy góllal tudtak csak válaszolni, így 5–1-re kaptak ki. Rosszul sikerült a forduló Tiszafürednek is, amely gárda a kieső helyen álló Egerrel szemben veszített hazai pályán 4–1-re, így a BVSC és a Hajdúszoboszló elleni vereségek után zsinórban harmadszor maradt alul. Nyert viszont a Közép csoportban a Szolnoki MÁV FC, akik a Majos elleni 3–2-es hazai győzelmükkel elmozdultak a kieső helyről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában