Kosárlabda

2023.03.25. 21:05

Vereséget szenvedett az Olaj Fehérváron

A 25. forduló rangadóján hat ponttal kikapott a Szolnoki Olajbányász kosárlabda-csapata az Alba Fehérvár vendégeként.

Varga Csaba

A piros mezes szolnoki csapat alulmaradt az Alba Fehérvár otthonában

Forrás: hunbasket.hu

A felek több mint három évtizede már, hogy óriási csatákat, közte bajnoki és kupadöntőket vívnak egymással. Most az alapszakaszban immár másodszor mérték össze erejüket, az első meccset hosszabbítást követően a hazai pályán játszó Olaj 94–90-re nyerte. 

Szombaton pedig Székesfehérváron találkozott a két rivális. Mint tudjuk a hátralévő két forduló eredményétől függetlenül a szolnokiak már biztosan az alapszakasz második helyén végeznek, a fehérváriaknak viszont közel volt mindegy, hogy milyen eredmény születik, hiszen szeretnék megtartani harmadik pozíciójukat. A piros-feketék válogatott játékosa, Lukács Norbert szerint nem vehetik félvállról az összecsapást , hiszen a közvetlen rivális ellen játszanak. Soraikból mindenki várja már az összecsapást, ráadásul Norbert először játszik nevelőklubja ellen Fehérváron, és szeretne győzelemmel visszatérni.

Négy percig egymás nyomában loholtak a felek, aztán 7–8-as állás után egy 12–0-s rohamot repesztett az Alba, ellenfele asszisztálása közepette. Próbált felzárkózni a szolnoki csapat, bár a védekezése javult az első negyedben látottakhoz képest, de a támadójátékuk sok kívánnivalót hagyott maga után. Vojvoda Dávidék pedig jól sáfárkodtak 10-12 pontos előnyükkel.

A fordulást követően sok volt a hiba és a fault mindkét oldalon, a játékvezetők, ha kellett mindkét oldalon befújták a sportszerűtlen és a technikai hibákat. Az Olaj Bojan Szubotics vezérletével mindent elkövetett a felzárkózás érdekében, de képtelen volt utolérni vetélytársát. Az egyenlítéshez a záró negyed elején jártak a legközelebb a szolnokiak, ekkor 67–64-es állásnál Jabril Durham és Rudner Gábor triplája sem ért célba. A hazaiak persze kapcsoltak és ismét megugrottak 6-7 ponttal, amit meg is tartottak a rangadó végéig. Ezzel a kék-fehérek megerősítették harmadik helyüket a tabellán.

A biztos második szolnoki legénység pedig jövő szombaton 18 órától, a Honvéd ellen hazai pályán zárja az alapszakaszt

ALBA FEHÉRVÁR–SZOLNOKI OLAJBÁNYÁSZ 85–79 (28–22, 19–16, 18–18, 20–23) 

Székesfehérvár, 2300 néző. Vezette: Kapitány G., Nagy V., Ádám J.

SZÉKESFEHÉRVÁR: PONGÓ MARCELL 17/3, Somogyi 8/3, Ford 11/3, De Cosey 4, PHILMORE 17/6. Csere: VOJVODA 18, Diong 2, TAKÁCS M. 6/6, Szabó Zs. 2. Edző: Alejandro Zubillaga. SZOLNOK: Durham 5, LUKÁCS 9/3, Barnes 7/3, SZUBOTICS 21/9, Williamson 10. Csere: GAVIN 7/3, Révész 6, Pongó Máté 8/6, Rudner 6/6, Sebők. Edző: Gasper Potocnik. 

További eredmények: Kecskemét–Sopron 86–91, Bp. Honvéd–DEAC 77–83 Atomerőmű SE–Szedeák 86–72, Kaposvár-Nyíregyháza 86–70, Oroszlány–ZTE KK 88–74, Falco KC–Körmend 80–87 (!)

NB I/B: Jászberényi KSE–TF-BP 96–77, MAFC–Ceglédi KE 83–95 (!)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában