Fórum

2023.03.24. 14:26

Pócs János szerint működésképtelenné válhatnak a berényi sportegyesületek

Pályázati rendszert vezetnek be a támogatások elosztásában.

H. G.

Sok érdeklődött vonzott a sportfórum

Fotó: Pesti József

Amint arról korábban beszámoltunk, komor hangulat jellemezte a minapi jászberényi sportfórumot, amelyen egyebek közt arról esett szó, hogy míg tavaly közel 165 millió forint jutott a sportegyesületek támogatására, idén ennek a töredékéből, mintegy 40 millió forintból gazdálkodhatnak a szervezetek. A Déryné Rendezvényházban tartott tanácskozáson az is kiderült, hogy a támogatások elosztásában pályázati rendszert vezetnek be.

Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője a témával kapcsolatban arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a forrásösszeg lecsökkentésével olyan sérülések keletkezhetnek a jászberényi sportéletben, amelyeket nem lehet kiheverni.

– Évtizedeken keresztül épültek itt fel a különféle sportágak, amelyek több százmilliós tao-támogatásokat hoztak a településre. Az, hogy a korábbi hozzájárulás negyedét kapják a szervezetek, azt jelenti, hogy működésképtelenné válnak. A mai gazdasági helyzetben, ha azt mondja valaki, hogy ugyanannyit ad, mint tavaly, már az megszorításnak számít. Most viszont további csökkentés történt – részletezte a honatya, aki zárszavában kiemelte: álláspontja szerint a döntés a sportolni vágyó fiatalokra is rossz hatással lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában