Kézilabda

2023.03.07. 17:25

Rangadót vesztett a Mezőtúr, nyert a Kunszentmárton, a Székács és a Szolnok is

Tovább növelte előnyét a listavezető Székács, miután legyőzte a fiatal szegedi alakulatot, egyik üldözője a Mezőtúr pedig kikapott Hajdúszoboszlón, az NB II. Dél-keleti csoportjának 14. fordulójában.

Varga Csaba

A kunszentmártoni legénység újabb győzelmével immár a hatodik helyen tanyázik

Fotó: Szánthó Ferenc/ Facebook

Székács KE GÉF PRO–Pick Szeged U23 31–30 (19–15)

Vezette: Dulai Á., Pisák B.

Székács KE: Subicz – Holló 7, Takács P. 3, Buday 5, Zsigmond G. 10, Berkes 2, Szöllősi B. 4. Csere: Rizinger (kapus), Monoki, Nyikos, Kapás, Nyeső. Edző: Szloska Krisztián.

Sokáig fej-fej mellett haladtak felek, aztán a félidő végén Zsigmond Gergő találatainak köszönhetően négy góllal meglépett ellenfelétől a Székács. A szünet után a sokat hibáztak a miklósiak, amit kihasználtak a Tisza-partiak és a hajrára utolérték a házigazdákat. Az utolsó percben mindkét csapat nyerhetett volna, ami végül a Székácsnak sikerült Holló Alex hétméteresének köszönhetően. 

– Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, tudtuk, hogy a fiatal szegedi gárda gyorsabb kézilabdát játszik nálunk – mondta lapunknak Szloska Krisztián, a Székács edzője. – A végjátékban sokat hibáztunk, ezzel magunkra engedtük az ellenfelünket. Szerencsére sikerült a győzelem, mert végén higgadtak tudtunk maradni, főleg Holló Alex, aki belőtte a hétméterest az utolsó másodpercben. Elismerés jár a fiúknak az újabb győzelmükért, köszönjük szurkolóinknak biztatást.

Hajdúszoboszló–Mezőtúri AFC-Syngenta 33–30 (19–18)

Vezette: Babidorics B., Reszegi Cs.

Mezőtúr: Lipták – Zvolenszki 4, Zalai 3, Soós B. 3, Murányi 6, Dénes Á. 5, Bella 3. Csere: Schnetter 3, Kocsor 2, Farkas K. 1, Tusjak, Kovács T. Edző: Csizmadia Tamás.

Szinte végig egymás nyomában loholt a két dobogóra törő rivális, akik kemény csatát vívtak egymással. Az 54. percben még 29–28-ra vezetett a Mezőtúr, a Szoboszló azonban egy 5–1-es rohamot repesztett a végjátékban, amire már nem volt válaszuk a vendégeknek.

Berettyó MSE–Szolnoki KCSE 22–23 (13–11)

Vezette: Takács D., Tarnavölgyi G.

Szolnok: Lengyel Z. – Csibrány 5, Varga R. 5, Mészáros G. 6, Szűcs B. 2, Szűcs H. 1, Ledacs-Kiss R. 2. Csere: Boldog és Pallér (kapusok), Gál R. 2. Harnal, Matócsi, Makkai, Szabó Cs. Kovács I. Edző: Erdélyi László.

Végig izgalmas meccset vívott egymással a két alsóházi csapat. Az első félidőben a hazaiak domináltak, a fordulást követően azonban feljavult a szolnokiak védekezése, és ennek köszönhetően megléptek 19–23-ra. A hajrában egy gólt megőriztek előnyükből, és fontos győzelmet arattak. 

– Nehéz, hajtós meccset játszottunk, a védekezésünk rendben volt, a támadójátékunk viszont hagyott kívánnivalót maga után, de a mi helyzetünkben a legfontosabb a győzelem volt – nyilatkozta lapunknak Erdélyi László, a Szolnok edzője.

UniTurn Kunszentmárton–Békés U23 34–28 (17–13)

Vezette: Kovács I., Simó A.

Kunszentmárton: Varga I. –Kovács A. 4, Arany 5, Losonc 3, Gelley 13, Danku Cs. 2 Fekete K. 3. Csere: Opavszki (kapus), Simon I. 2, Benkő 1, Bordás 1, Jónás. Edző. Polgár István.

A betegséggel bajlódó Cselovszki Csaba helyett a rangidős, 49 éves Fekete Károly kapta a csapatkapitányi tisztet, így ő választhatott az ellenfél játékosával, a 17 esztendős Fekete Benjaminnal. aki egyben a fia. A papa három, míg fia négy gólt jegyzett a meccsen. A rutinos kunszentiek nem sokat teketóriáztak a fiatalokból álló békésiekkel szemben, Gelley Dávidék négy-ötgólos előnyt építettek fel az első félidőben, amit tovább növeltek a találkozó végéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában