Asztalitenisz

2023.03.26. 19:19

Taroltak a szolnokiak az országos asztalitenisz bajnokságon

A hétvégén rendezték az országos asztalitenisz-bajnokságot, ahol a szolnoki Szudi Ádám és a zagyvarékasi Ecseki Nándor is minden számban ott volt a döntőben, ahol elindultak.

Kovács Levente

Ecseki Nándor (balról) és Szudi Ádám párosa nem talált legyőzőre az országos bajnokságon

Fotó: Magyar Asztalitenisz Szövetség/Facebook

Pénteken férfi párosban az első helyen kiemelt Ecseki, Szudi duó magabiztosan menetelt el a fináléig, mindössze két szettet vesztettek térségünk versenyzői a torna alatt. Az elődöntőben az utánpótláskorú Lei Balázst és Varga Botondot 3:1-re győzték le, a döntőben pedig a Kishegyi Ákos, Molnár Dávid páros ellen sima, 3:0-s sikert arattak.

Vegyes párosban domináltak versenyzőink, Szudi Pergel Szandrával, míg Ecseki Madarász Dórával jutott be a fináléba. Előbbiek a címvédő Bálint Bernadett, Kishegyi Ákos egységet a legjobb négy között búcsúztatva kerültek be a döntőbe, ahol ezúttal egymás ellen küzdött meg Szudi Ádám és Ecseki Nándor, a végén azonban utóbbi örülhetett, hiszen 3:0-ra nyertek Madarásszal.

Szombaton férfi egyesben Szudi visszavághatott páros társának, Ecsekinek az egy nappal korábbi vereségért, ahol szintén a döntőben találkoztak a felek. A szolnoki kötődésű versenyző végül viszonylag simán, 4:0-ra felülmúlta a zagyvarékasi származású riválist, és így 2017, 2019 és 2020 után negyedszer lett egyéniben országos bajnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában