Labdarúgás

2023.03.17. 06:55

Tiszazugi derbi a bajnoki a címért

A megyei I. osztály legnagyobb rangadóját vívják hétvégén, ugyanis a listavezető Martfű a legnagyobb üldözőjéhez, a Tiszaföldvárhoz látogat. Emellett szomszédvári csatát is rendeznek ebben a körben, A Szajol a Törökszentmiklóst fogadja majd. A 20. fordulóban a Kenderes együttese lesz a szabadnapos.

Kovács Levente

A hétvégén ismét farkasszemet néz egymással a Tiszaföldvár és a Martfű

Forrás: MW Archív

Fotó: Pesti József

 Szombat, 15.30

Tiszaföldvár–Martfű

A tavaszi szezon egyik legjobban várt összecsapására kerül sor hétvégén, melyen a Tiszaföldvár és a Martfű találkozik. A két csapat kiemelkedik a mezőnyből, kettejük harca a bajnoki cím körül forog. A TiSE múlt heti, Fényszaru elleni veresége miatt tovább nőtt a hátránya, így egy esetleges földvári sikerrel is a Martfű ugyanúgy az élen maradna, azonban kiélezett lenne a verseny a folytatásában. Ellenkező esetben, ha Kardos Mihály csapata nyerne, akkor hat pont lenne az előnye, ráadásul úgy, hogy eggyel kevesebb mérkőzést játszott. Az eddig tapasztaltak alapján pedig kevés az esély arra, hogy egy ekkora előnyt elherdáljanak a martfűiek.

Mesterszemmel

Molnár Zoltán, a Tiszaföldvár vezetőedzője: – Ugyan télen érkeztem Tiszaföldvárra, de érzékelem, hogy a régióban ez egy kiemelt fontosságú mérkőzés. A tét nem kicsi, akár a bajnoki címet is befolyásolhatja ennek a mérkőzésnek a kimenetele. Az előző fordulóban kikaptunk a Fényszarutól, a vereség sosem jön jókor, azonban a Martfű elleni meccsnél nem is kell jobb javítási lehetőség, erre készültünk egész héten és szeretnénk feledtetni a szurkolóinkkal a legutóbbi botlást.

Kardos Mihály, a Martfű vezetőedzője: – Fontos mérkőzésnek nézünk elébe, hiszen a megye I. osztály első két helyezettje találkozik egymással. Ugyanakkor mondhatjuk, hogy ez is csak egy meccs a sok közül, ezért is ugyanúgy három pont jár győzelem esetén. Szeretnénk nyerni és azért utazunk majd Tiszaföldvárra, hogy pontokat gyűjtsünk.

További párosítások:

Szombat: Mezőtúr–Cserkeszőlő, KuTe–Jászfényszaru, Jánoshida–Kisújszállás, Jászárokszállás–Tószeg, 15.30. Vasárnap: Szajol–TFC, Rákóczifalva–Kunhegyes, 15.30.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában