Vízilabda

2023.03.31. 16:19

Újabb nyerhető mérkőzés előtt a szolnokiak

A 21. forduló mérkőzései következnek az élvonalbeli bajnokságban, a Szolnoki Dózsa–Pécsi VSK összecsapást szombaton16 órától rendezik a tiszaligeti Vízilabda Arénában.

Varga Csaba

Józsa Ottó (középen) védéseire a PVSK elleni szombati mérkőzésen is szüksége lehet a Dózsának

Fotó: Kiss János

Azt nem  lehet állítani, hogy a tizenkettedik helyen szerénykedő pécsi legénység csúcsformában lenne mostanság, az utóbbi hét meccsükből mindössze egy pontot szereztek, közben fájó hazai vereségeket is összeszedtek az UVSE-vel (8–12) és a Miskolccal (9–10) szemben, a további ellenfeleiktől pedig egyaránt nagy különbséggel kaptak ki. Másfél hónapja hazai medencében játszva a Szentes ellen szereztek utoljára pontot.

Visszatérve Szolnok–Pécs párharcra, a felek legutóbbi meccsét a Tisza-partiak 16–9-re nyerték a baranyai fővárosban.  A szolnokiak az előkelő  negyedik helyen állnak a tabellán, szerdán 12-6-ra nyertek Kaposváron, pozíciójuk megőrzéséhez azonban további győzelmeket kell begyűjteniük, momentán ma délután a Péccsel szemben. Erről is beszélt a szolnokiak szélsője, Kovács Gergő. 

– Motivált játékkal nyertünk legutóbb Kaposváron, ez az akaratot és mentalitást kell tovább vinnünk a hátaralévő találkozókon. Fontos lesz: amit megbeszélünk a meccs előtt azt játsszuk a medencében. A PVSK ellen is kötelező a győzelem, de csak úgy lehetünk sikeresek, ha keményen bele állnunk a mérkőzésbe – hangsúlyozta a játékos.   

A forduló további párosításai: UVSE–FTC, Szeged–Eger, Szentes–KSI, Miskolc–BVSC, Kaposvár–OSC, Bp. Honvéd–Vasas.

A bajnokság állása: 1. FTC 60 pont, 2. OSC 54, 3. Vasas 48, 4. Szolnoki Dózsa 46, 5. Bp. Honvéd 42, 6. Eger 34, 7. BVSC 31, 8. Szeged 22, 9. Kaposvár 20, 10. Miskolc 20, 11. UVSE 19, 12. PVSK 11, 13. Szentes 4, 14. KSI 2 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában