Lábtoll-labda

2023.04.10. 13:08

Ezúttal az újszászi hölgyek vitték a prímet

B-Metál Kupa néven rendeztek lábtoll-labda ranglista versenyt az újszászi sportcsarnokban. A seregszemlén csapatban és párosban lépett pályára a sportág színe java. Mint azt szervezők részéről az egykori kiváló versenyző, a sportág örökös bajnoka, Herczeg Gábor elmondta, fordulatos és izgalmas mérkőzéseken a nőknél újszászi, míg a férfiaknál nagykanizsai győzelmek születtek.

Varga Csaba

A dobogó tetején az újszászi Diós Letícia, Kovács Evelin, Kovács Brigitta, Farkas Lilla összetételű hölgycsapat

Forrás: Beküldött fotó

A hölgyeknél tehát hat csapat játszott körmérkőzést, közülük az újszászi Diós Letícia, Farkas Lilla, Kovács Brigitta és Kovács Evelin összetételű kvartett diadalmaskodott, miután a döntőben óriási csatában 2:1-re legyőzte a pusztaszeri együttest. A bronzérmet pedig a cserszegtomajiak szerezték meg.

Párosban 12 duó küzdött az érmekért. Az első helyet a Farkas Lilla–Kovács Evelin kettős szerezte meg, miután a fináléban Evelin pontos feladásaival és Lilla talpalásaival végül három szoros játszmában nyertek a Diós Letícia–Szaszkó Dorka páros ellen.

A férfiak 14 csapatából álló mezőnyében a nagykanizsai alakulat ünnepelhette sikerét, amely a döntőben két szettben győzte le az újszásziak Nagy László, Németh Márk, Rab Alexander, Szaszkó Dorka felállású legénységét. A bronzéremért két újszászi gárda harcolt, közülük a Csák Dávid, Kökény Martin, Kökény Zoltán, Lakatos Zoltán összetételű csapat legyőzte a rutinos Berkó Sándor, Ifj. Fehér János, Ráski Lajos, Tóth Gábor négyest.

A párosok megméretésére 24 duó nevezett, közülük a nagykanizsai Baranyai Benett–Horváth Gergő kettős bizonyult a legjobbnak, az újszászi Nagy László–Németh Márk kettősnek ezúttal a negyedik hely jutott.

– Összességében elmondhatjuk, hogy egy jó hangulatú, színvonalas mérkőzésekkel teli viadalon vagyunk túl. A versenyzők már el is kezdték a felkészülést a sorozat következő állomására, a Tavaszköszöntő DC Kupára, valamint az április végi franciaországi nemzetközi versenyre, a French Openre – tudatta hírportálunkkal Herczeg Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában