Légtánc

2023.04.14. 15:15

Ha akrobatikus mozdulatokat látna, ne hagyja ki hétvégén ezt a szolnoki versenyt

Nemzetközi légtánc versenyt rendeznek április 16-án a szolnoki Aba-Novák Agórában, amelyre minden érdeklődőt szívesen várnak a szervezők.

Rózsa Róbert

A Szolnokon már jól ismert sport, a légtánc legjobbjai mérkőznek meg vasárnap, az Aba-Novák Agórában

Fotó: Beküldött fotó

Népes, patinás mezőny várható arra a megméretésre, amelyet vasárnap Szolnokon, az Aba-Novák Agórában rendez a New Step Fitness és Táncsúdió SE csapata. A szolnoki egyesület SilkDance Légtánc versenyére az egész országból – Szolnokról, Szegedről, Békéscsabáról, Budapestről, Kecskemétről, Répcelakról, Sopronból, Debrecenből, Százhalombattáról – érkeznek csapatok.

 

Emellett Ukrajnából, Romániából, Csehországból, Görögországból és Izraelből is jelentkeztek, így várhatóan több mint 160 versenyző vesz részt a tornán.

 

A megyeszékhely rendezvényeinek kísérőműsoraiként is jól ismert, látványos sportág szolnoki viadalán két kategóriában mérik össze tudásukat az indulók, kezdő és profi szinten. A mezőny öt korcsoportra oszlik: mini (7-9 évesek), junior I. (10-13), junior II. (14-18), felnőtt I. (19-30), felnőtt II. (30-). Ami a versenyszámokat illeti: karika-, silk- és freestyle-nemben egyaránt színpadra állnak. Az tehát bizonyos, hogy a nézők nem maradnak akrobatikus mozdulatok híján.

A verseny reggel 7.30-kor veszi kezdetét, és este 22.00-ig tart, a szervezők minden érdeklődőt szívesen látnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában