Kézilabda

2023.04.04. 17:12

Lendületben a Székács, nyert helyzetből vesztett a Szolnok

Kézilabda A 17. forduló mérkőzéseit rendezték meg az férfi NB II. Délkeleti csoportjában. A listavezető Székács biztosan verte megyei riválisát, a Kunszentmártont, a Szolnok nyert helyzetből veszített, míg a Mezőtúr papírforma győzelmet aratott.

Varga Csaba

Gelley Dávidék (labdával) húsz percig tartották a lépést a Székáccsal

Fotó: Facebook.com / Székács KE

Székács KE GÉF-PRO–UniTurn Kunszentmárton 36–23 (15–9)

Törökszentmiklós, 200 néző. Vezette: Kiu G., Kiu T.

Székács KE: Subicz – Holló 6, Takács P. 9, Buday 4, Berkes 6, Nyeső 6, Szöllősi B. 4. Csere: Rizinger (kapus), Monoki 1,, Nyikos. Edző: Szloska Krisztián.

Kunszentmárton: Varga I. – Cselovszki 3, Gelley 6, Kovács A. 2, Arany 7, Losonc, Simon I.1. Csere: Opavszki (kapus), Danku Cs., Benkő 2, Fekete K., Jónás 2. Edző: Polgár András.

Bő húsz percig fej-fej mellett haladtak a felek, aztán robbantottak a miklósiak, és egy 8–2-es rohammal elhúztak vendégeiktől. A térfélcsere után tovább nyílt az olló, Szőllősi Balázsék további 21 gólt lőttek, és magabiztosan verték egyre jobban elfáradó vetélytársukat.

– Nehezen indult számunkra a mérkőzés, az első félidő hajrájában, amikor a kunszentiek hét emberrel támadtak, sok labdát szereztünk és lerohanás gólokat lőttünk – nyilatkozta a szoljon.hu-nak Szloska Krisztián, a Székács edzője. – A fordulást követően pedig tovább tartott a lendületünk és fizikálisan felőröltük ellenfelünket, a vártnál is könnyebben nyertünk.

Berettyó MSE–Mezőtúri AFC-Syngenta 28–34 (16–20)

Berettyóújfalu, 200 néző. Vezette: Bodnár G., Dohány R.

Mezőtúr: Lipták – Zalai 9, Dénes Á. 3, Murányi 5, Schnetter 4, Soós B. 2, Zvolenszki 11. Csere: Farkas K., Kocsor, Tusjak, Kovács T. Edző: Csizmadia Tamás.

Egészen a hajráig kézben tartotta a mérkőzést a mezőtúri csapat. Az utolsó percekben már hiányzott részükről a koncentráció és a lelkes hazaiak szépítettek, a mezőtúriak győzelmét azonban nem fenyegette veszély.

– A mi akaratunk érvényesült a mérkőzésen, a hazaiak nem játszottak rosszul, de lénygében magabiztos idegenbeli győzelmet arattunk. Az utolsó nyolc percben mutatott játékkal viszont nem voltam elégedett – mondta Csizmadia Tamás, a Mezőtúr edzője.

Szolnoki KCSE–Makó KC 28–30 (16–15)

Szolnok, Tiszavirág Aréna, 120 néző. Vezette: Frank D. Mucza N.

Szolnok: Pallér – Kovács I. 6, Varga A., Varga R. 3, Gál D. 3, Mészáros G. 4. Csibrány 6. Csere: Lengyel Z., Boldog (kapusok), Harnal, Kiss M, Ledacs-Kis 3, Makkai 1, Matócsi 1, Szűcs B. 1, Szűcs H. Edző: Erdélyi László.

Óriási csatát vívtak a felek végig a mérkőzésen, a kiesés ellen küzdő szolnoki csapat jól játszott, és a 47. percben még 25–22-re vezetett a dobogón tanyázó makóiak ellen. A folytatás azonban a rutinos vendégeké volt, akik az 50. percben egyenlítettek, majd a hajrában a maguk javára fordították az összecsapást a leginkább fejben elfáradó szolnokiakkal szemben.

– Ezt meccset meg kellett volna nyernünk – mondta lapunknak Erdélyi László, a Szolnok edzője. – Több mint 50 percig mi irányítottuk a játékot, és többször is három góllal vezettünk. Sajnos a hajrában lélektanilag fontos helyzetekben hibáztunk, olyan technikai hibákat követtünk el, amelyek ebben az osztályban sem megengedettek. A Makó pedig rutinos, magasabb szintet is megjárt játékosai révén megnyerte a mérkőzést.

További eredmények:

Békés U23–Kondoros 25–25, Hajdúszoboszló–Köröstarcsa 30–26, Szeged U23–Újkígyós 39–32.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában