Kosárlabda

2023.04.13. 13:41

Nem adott esélyt a Pécs a Ceglédnek

A bajnoki cím egyik várományosának tekintett pécsiek a második negyedben olyan iramra váltottak, amit a ceglédiek nem tudtak tartani, így előbbiek vezetik a két csapat playoff-párharcát.

Varga Csaba

Csaba György (jobbra) és társai nem tudták megszorítani a bajnokesélyes pécsieket

Fotó: hunbasket.hu

Az NB I/B alapszakaszában kellemes meglepetésre az újonc ceglédi gárda a nyolcadik helyen végzett, és ezzel együtt kvalifikálta magát a negyeddöntőbe, ahol az alapszakaszgyőztes NKA Péccsel találkozik. A három győzelemig tartó párharc első meccsét a pécsiek, az Olaj volt csapatkapitánya, Kovács Péter vezérletével magabiztosan nyerték. 

– Bajnokesélyeshez méltón játszott hazai pályán – mondta Siska János, a CKE edzője. Az első félidőben személyi hibák miatt elveszítettük két magasemberünket, ezzel megbomlott a rotációnk, ami megpecsételte a sorsunkat. Szombaton próbálunk javítani.

A felek második összecsapását szombaton 14.30-tól rendezik, a szolnoki Tiszavirág Arénában.    

NKA Pécs–Ceglédi KE 105–68 (24–18, 30–12, 28–11, 23–27)

Cegléd: Tóth B. 9, Velkey 21/12, Csaba Gy. 21/3, Fodor M. 3/3, Karavdic 7/3. Csere: Tóth Z. 5/3,  Csákvári 2, Berkics M., Kalassai, Kozma. Edző: Siska János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában