Kézilabda

2023.04.26. 16:00

Szolnoki bravúrsiker, nagy csatában győzött a Mezőtúr Kunszenten

A 19. forduló mérkőzéseit rendezték meg a napokban a férfi NB II. Délkeleti csoportjában. A Mezőtúr nyerte a megyei rangadót, a Székács papírforma, míg a Szolnok meglepetésgyőzelmet aratott.

Varga Csaba

Varga Andrásék (labdával) fontos győzelmet arattak a bennmaradás szempontjából a Hajdúszoboszló ellen

Fotó: Kiss János

Uniturn Kunszentmárton–Mezőtúri AFC-Syngenta 34–35 (16–21)

Kunszentmárton, 100 néző. Vezette: Budai-Bock K., Wenczel T.

Kunszentmárton: Varga I. – Gelley 6, Kovács A. 5, Arany 4, Cselovszki 9, Losonc 2, Simon I. 6. Csere: Opavszki (kapus), Danku Cs., Benkő, Bordás 1. Jónás 1. Edző: Polgár András.

Mezőtúr: Lipták – Soós B.4, Schnetter 5, Dénes Á. 1, Zvolenszki 8, Zalai 8, Murányi. Csere: Farkas K., Kocsor, Kovács T. 4, Tusjak 5. Edző: Csizmadia Tamás.

Sokáig úgy tűnt, hogy a második helyen tanyázó vendégek simán behúzzák a meccset, olykor öt-hat góllal is vezettek. A kunszentiek azonban nem adták fel, hosszú hajrát nyitottak és szorossá tették a végjátékot. Zvolenszki Attiláék azonban egy találatot megőriztek előnyükből és megnyerték az összecsapást.

Szolnoki KCSE–Hajdúszoboszló 28–25 (10–9)

Tiszavirág Aréna, 150 néző. Vezette: Aczél A., Nagy L.

Szolnok: Pallér – Csibrány 6, Mészáros G. 1, Varga R. 6, Gál D. 2, Rékasi 3, Matócsi 1. Csere: Lengyel Z., Boldog (kapusok), Kovács I. 1, Kiss M., Ledacs-Kis R., 4, Szabó T., Szűcs H., Varga A. 4. Edző. Erdélyi László.

Hatalmas küzdelmet hozott, de a sportszerű meccset vívtak egymással a felek, akik egészen a hajráig egymás nyomában loholtak. Az utolsó negyed órában 18–18-as állás után egy 5–1-es rohammal megléptek a szolnokiak az élmezőnyhöz tartozó ellenfelüktől, és a bennmaradás szempontjából nagyon fontos győzelmet gyűjtöttek be.

– Minden egyes játékosunk átérezte a mérkőzés súlyát – nyilatkozta Erdélyi László, a Szolnok edzője. – Egységes csapatként játszottunk, jól védekeztünk, amelyhez Pallér Peti kiváló kapusteljesítménye is párosult. Örülünk a győzelemnek, de még sokat kell tennünk a bennmaradásért.

Székács KE GÉF-PRO–Újkígyós 31–29 (13–16)

Törökszentmiklós, 150 néző. Vezette: Grézló J., Miklós D.

Székács KE: Subicz – Holló 8, Takács 7, Buday 4, Zsigmond G. 5, Nyeső 4, Szöllősi B. 2 Csere: Rizinger (kapus), Berkes 1, Monoki, Nyikos. Edző: Szloska Krisztián.

A találkozót a vendégek kezdték jobban, az első tíz percben végig dominálva ötgólos előnyre tettek szert. A folytatásban összekapta magát a Székács, négy gólt lőtt zsinórban, de a félidő vége ismét az újkígyósiaké volt, akik háromgólos előnyt építettek fel a szünetig, 13–16. A fordulást követően már egy egységes hazai csapatot láthatott a közönség, Holló Alexék pedig három perc leforgása alatt egyenlítettek. A hajráig még fej-fej mellett haladtak a felek, a záró tíz percben aztán a törökszentmiklósiak négy góllal elhúztak ellenfelüktől, amiből kettőt meg is tartottak a lefújásig.

– Saját magunknak tettük nehézzé a találkozót – mondta Szloska Krisztián, a Székács edzője. – Tudásunk alatt teljesítettünk az első félidőben, szerencsére a második játékrészben a srácok fel tudtak állni, és megnyerték a meccset, ezért megérdemlik a dicséretet.

További eredmények:

Berettyóújfalu–Kondoros 35–31, Szeged U23–Köröstarcsa 37–27, Békés U23–Makó KC 27–32.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában