Kosárlabda

2023.05.19. 15:58

A jászberényi kosarasok nyerték a Cegléd elleni párharcot

A férfi kosárlabda NB I/B 7. helyért folyó párharc visszavágóján a Ceglédi KE négy ponttal legyőzte Jászberényi KSE csapatát, ám az összesítésben az utóbbiak örülhettek, hiszen az odavágót tizenöt pont különbséggel nyerték. Így a JKSE a hetedik, míg a CKE a nyolcadik helyen zárta a bajnoki küzdelmeket.

Varga Csaba

A ceglédi csapat újonc létére a legjobb nyolc közé jutott a bajnokságban

Fotó: Pesti József

Ceglédi KE–Jászberényi KSE 87–83 (29–24,15–16, 22–22, 21–21)

Szolnok, Tiszavirág Aréna, 200 néző. Vezette: Vida J., Vadász Cs., Utasi B.

Cegléd: TÓTH B. 13/6, Velkey 4, Fodor M. 3/3, CSABA GY. 23/6, KARAVDIC 21/9. Csere: KALASSAI 11/9, Kovács B. 6, Csákvári 4, Berkics M. 2. Edző: Siska János.

Jászberény: KUCSORA 29/15, Mester 8/6, CSÍK 6/3, HOMOKI 21/6, Olasz Á. 9/3. Csere: Czirbus 7/3, Rosics 3/3, Kovács V. Edző: Puskás Artúr.

A felek első összecsapását 93–78-ra nyerte meg a Jászberény, ezt a tizenötpontos hátrányt próbálta eltüntetni az évad utolsó mérkőzésén az újonc ceglédi alakulat. Az első félidőben a hazaiak akarata érvénysült, akik gyorsabban és pontosabban játszottak mint vetélytársuk. Sőt, a 17. percben már 42–29-re is vezettek Tóth Bencéék. Az utolsó három percben azonban a JKSE egy 11–2-es etappal visszajött meccsbe, és felzárkózott 44–40-re.

A térfélcserét követően felváltva vezettek a felek, egyik csapat sem tudott komolyabb előnyre szert tenni. A végén négy ponttal nyert a CKE, az összesítésben azonban 176–165-ös jászberényi siker született.

– Elismerésem a jászberényi csapatnak, amely a két mérkőzés alapján megérdemelten szerezte meg a hetedik helyet – nyilatkozta Siska János, a Cegléd edzője. – Egy minden ízében nehéz, kemény és izgalmas szezon áll mögöttünk. Azt gondolom, hogy egy újonc csapathoz képest igazán jó eredményt értünk el, és sokat fejlődtek a játékosok is. Köszönjük a közönségünknek a szurkolást, a biztatást. Nagyon kellett minden hazai meccsen, talán ennek is köszönhetően remek mérkőzéseket hoztunk Szolnokra. Bízom benne, hogy jövőre újra találkozunk.

Puskás Artúr, a Jászberény edzője pedig azt mondta: – Nyilván kicsit csalódottak vagyunk, mert a szezon elején nem a hetedik helyért indultunk, de a sport ilyen. Amit lehetett, kihoztuk a rájátszás küzdelmeiből. Férfias, szerintem színvonalas mérkőzéssel búcsúztunk az idei évtől. Köszönettel tartozom a fiúknak, hiszen alig egy hónapja vettem át a csapatot. Ami bennük volt, beletették, nem lehet hiányérzetünk, vagy rossz szavunk sem. Meglátjuk, mit hoz a nyár, nagyon sok a kérdés. Remélem, sokukkal tovább tudunk dolgozni. Megpróbálunk egy szisztematikusabb koncepció mentén építkezni, és így előre lépni a következő években.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában