Kézilabda

2023.05.30. 21:42

A Szolnok bennmaradt az NB II.-ben, a Kunszent viszont kiesett

A férfi kézilabda NB II. Délkeleti csoportjának záró fordulójában a kezdőjátékosai nélkül felálló Székács simán kikapott Makón, de mindez nem befolyásolta bajnoki címét. A Mezőtúr hozta a kötelezőt, a Szolnok kiharcolta a bennmaradást, míg a Kunszentnek búcsúznia kell a harmadosztálytól.

Varga Csaba

A Szolnok KCSE csapata remek tavaszi szereplésének köszönheti, hogy megőrizte NB II.-es tagságát

Forrás: Szolnok KCSE/Facebook

FISE Újkígyós–Szolnoki KCSE 24–28 (10–15) 

Újkígyós, 200 néző. Vezette: Hovány I. Urbonyák Z. 

Szolnok: PALLÉR – CSIBRÁNY 9, MÉSZÁROS G. 6, Szűcs B. 1, Rékasi 4, Varga R. 3, Kovács I. 1. Csere. Csere: LENGYEL Z. (kapus), Ledacs-Kis R. 2, Varga A. 2, Matócsi, Makkai, Szabó Cs. Edző: Erdélyi László. 

A szolnoki csapat végig kontrolálta a játékot, egy percig sem engedte ki a vezetést a kezéből. A házigazdák mindent elkövettek az egyenlítés érdekében, de próbálkozásaikat nem kísérte szerencse. A vendégek odaadó játéka végül létfontosságú győzelmet, és ezzel együtt bennmaradást ért számukra.

Szerencsére elkaptuk a fonalat, és az egész csapat nagyon odatette magát a négypontos mérkőzésen – mondta az Új Néplapnak Erdélyi László, a Szolnok edzője. – Végig irányítottuk a játékot, a mi akaratunk érvényesült, amikor kellett mindig volt egy játékosunk, aki lendített egyet rajtunk. Az őszi gyenge szereplésünk után, amikor mindössze négy pontot szereztünk, tavasszal tíz pontot gyűjtöttünk, amivel biztosítottuk bennmaradásunkat, ezért elismerés illeti csapatunkat.

Kondorosi KK–Mezőtúri AFC-Syngenta 39–42 (18–18) 

Mezőtúr, 100 néző. Vezette: Serfőző K.,Serfőző R.   

Mezőtúr: Lipták – Dénes Á. 1, Soós B. 4, Murányi 3, Kovács T. 3, Zalai 15, Zvolenszki 10. Csere: Tusjak 6, Schnetter, Kocsor. Edző: Csizmadia Tamás. 

Az első félidőben egymás nyomában loholtak a felek. A térfélcserét robbantottak a vendégek és egy 9–2-es rohammal elhúztak vetélytársuktól és a Zalai Csanád–Zvolenszky Attila duó gólerős játékával megnyerték a szezonzáró találkozót.

Tét nélküli, góldús, sportszerű meccset játszottunk a záró fordulóban, szerencsére nem fenyegette veszély a győzelmünket – nyilatkozta lapunknak, Csizmadia Tamás, a Mezőtúr edzője. – Tavasszal tízszer nyertünk, és csak egyszer kaptunk ki. Úgy érzem, amit lehetett kihoztunk a szezonból, hiszen 38 ponttal ezüstérmet szereztünk.

Makó KC–Székács KE GÉF-PRO 37–23 (18–14)

Makó, 100 néző. Vezette: Budai-Bock K., Wenczel T.

Székács: Pásztor G. – Ágoston, Cseuz 2, Monoki 8, Orosz 5, Szikszay M. 1, Szikszay N. 2. Csere: Sinka (kapus), Vincze B. 3, Pozderka 2, Török Zs. Busi. Edző. Baranyi Antal.

A már biztos bajnok Székács KE kézilabdázó a mérkőzés időpontjában egy csapatépítő program keretében játékostársuk Kapás Krisztián esküvőjére voltak hivatalosak. Ezért a Makó elleni idegenbeli meccsre a klub ifjúsági korú játékosai utaztak el. Mint megtudtuk a miklósiak szerették volna egy másik időpontban lejátszani a mérkőzést, ehhez azonban a makóiak nem járultak hozzá. Az első félidőben jól helyt álltak Monoki Károlyék, ám a második játékrészre elfogytak a bronzérmes makóiak pedig magabiztosan nyertek.

Játékosaink nagy részének ez volt az első felnőtt mérkőzése, ennek ellenére különösen az első félidőben jól helyt álltak – mondta lapunknak Baranyi Antal edző. – A fordulás után a rutinos hazaiak felőröltek bennünket, így reális

eredmény született. Ez a meccs is bizonyította, jó úton halad az utánpótlás Törökszentmiklóson.

Köröstarcsai KSK–Uniturn Kunszentmárton KSK 34–28 (14–16) 

Mezőberény, 100 néző. Vezette: Sándor Gy., Szabó B.

Kunszentmárton: Varga I. – Benkő 1, Gelley 7, Danku Cs. 3, Cselovszki 7, Losonc, Simon I. 2. Csere: Opavszki (kapus), Bordás 3, Kovács A. 3, Jónás 2. Edző: Polgár András.

Az első félidőben jól és összeszedetten játszott a kiesés elől menekülni kívánó kunszenti csapat. A második félidő közepén 24–24-es állást követően egy 7–2-es rohammal megléptek a házigazdák, a heteseket és ziccereket hibázó vendégektől. Inntől már csak a különbség volt a kérdés, a köröstarcsaiak végül hat góllal nyertek, és ezzel bebiztosították bennmaradásukat. A szebb napokat is látott kunszentiek viszont elbúcsúztak a harmadosztálytól.

További eredmények: Békés U23–Szeged U23 25–28, Hajdúszoboszló–Berettyóújfalu 44–28. 

A bajnokság végeredménye: 1. Székács KE 39 pont, 2. Mezőtúr 38, 3. Makó KC 35, 4. Szeged U23 30, 5. Hajdúszoboszló 27, 6. Kondoros 16, 7. Újkígyós 15, 8. Köröstarcsa 14, 9. Szolnok 14, 10. Berettyóújfalu 13, 11. Békés U23 12, 12. Kunszentmárton 11 pont. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában