Szoljon podcast

2023.05.31. 19:26

A Tiszaföldvár nyerte a Megyei Kupát

Megvédte címét a kupában a TiSE.

Kovács Levente

A Tiszaföldvár megvédte címét a Megyei Kupában

Fotó: Pesti József

Azt nem kell bemutatni, hogy miért fontos egy csapatnak az, hogy megnyerje a Megyei Kupát. Még annak ellenére is, hogy a Tiszaföldvár és a Jászfényszaru is a fináléba kerüléssel már kvalifikálta magát a Magyar Kupa főtáblájára a következő szezonban. A sportolók a sikerért játszanak, és a bajnokság mellett ez a másik olyan sorozat, ahol fel lehet érni a megyei futball csúcsára. A Jászfényszaru döntőbe jutása után a bajnokság utolsó fordulóiban is már a kupadöntőre készült, a Tiszaföldvár pedig a bajnoki ezüst után egy aranyérmet is szeretett volna szerezni.

Kis pálya, nagy pálya, Fényszaru a királya – szólt a jászságiak utánpótlás játékosaitól a buzdítás a mérkőzés első percétől az utolsóig. Rajtuk biztosan nem múlt az eredmény, talán ennek is volt köszönhető az, hogy a találkozó első félidejében inkább a fényszaruiak domináltak, viszont a földváriaknak voltak helyzetei. 

A hetedik percben Csúri Dájmond veszélyes lövése révén jelezték a tiszazugiak, hogy nem bíznák a véletlenre a mérkőzést. Kilenc perccel később ismét a TiSE kísérletezett, Palatinusz Patrik lövése szállt el kevéssel a kapu fölött.

A jászságiak is támadtak ugyan, de a földváriak védelme rendre megálljt parancsolt nekik. A 28. percben Ludasi Martin lapos szabadrúgását Gerhát öklözte ki, az ismétlést Szívós Mátyás viszont a kapusba pofozta.

A félidő utolsó negyedórájának elején azonban megszületett a találkozó első gólja, Peres Csaba szögleténél Borgulya Tamás emelkedett a legmagasabbra, a védő pedig hálóba fejelt, 1–0.

A vezetést a Tiszaföldvár megtartotta a szünetig, így egygólos előnnyel vonulhatott pihenőre.

A második játékrészben kissé leült a meccs, főleg a mezőnyben folyt a játék, a jászságiak birtokolták ugyanúgy többet a labdát, azonban ezúttal egyik kapu előtt sem alakult ki veszély sokáig. A 73. percben Kasik Ákos érkezett a bal szélen, és bár lövése megzörgette a hálót, azonban csak oldalról, így a szélső nem tudta növelni csapata előnyét.

Nem úgy mint Csúri, aki egy tiszazugi támadás végén Kriska Norbert passzát lőtte közelről a hálóba a 81. percben, ezzel pedig eldöntötte a mérkőzést, 2–0.

A meccs nem volt magas színvonalú ugyan, talán a tét is kicsit rányomta bélyegét a találkozóra, azonban a tiszaföldváriakat vélhetően ez egy pillanatig sem zavarja, ugyanis a tavalyi kiírás után ismét elhódították a trófeát, és ezzel megvédték címüket a Megyei Kupában.

A lefújást követően Csúri Dájmond kapta a mérkőzés legjobbjának járó díjat.

A 2022/2023-as Megyei Kupát tehát a Tiszaföldvár nyerte, második helyen végzett a Jászfényszaru, a harmadik helyezett pedig a Kisújszállás lett. Így mindhárom együttes a következő idényben a Magyar Kupa főtábláján képviselheti vármegyénket.

 

Tiszaföldvár—Jászfényszaru 2–0 (1—0) 

Törökszentmiklós, 200 néző. 

Vezette: Kóródi Ferenc (Czékus S., Herczeg R.) 

Tiszaföldvár: Gerhát — Borgulya, Csúri, Bódai, Kasik (Czakó, 90)., Peres (Hajdú V., 84.), Emperger, Palatinusz (Sipos M., 53.), Fehér Zs., Kriska (Petrányi, 90+1.), Asztalos. Edző: Molnár Zoltán. 

Jászfényszaru: Kovács T. — Nagy Sz. (Csortos, 70.), Kovács B., Pető M., Németh N., Ludasi, Sóss, Vaszicsku, Szívós (Donnert, 76.), Szanku, Lakatos D.(Bazsó, 83.) Edző: Kemecsi László. 

Gólszerzők: Borgulya (32.), Csúri (81.).

 

„Büszke vagyok a csapatomra”

– Mit jelent a csapatnak ez a siker?

– Nagyon készültünk erre a döntőre – nyilatkozta a lefújást követően Molnár Zoltán, a Tiszaföldvár vezetőedzője. –  Azért jöttünk, hogy megnyerjük a kupát, a tavalyi év után, amikor ugyan még nem én voltam a csapat edzője, de fontos volt mindenki számára, hogy megvédjük a címet. Ez szerencsére sikerült, ami egy nagyon nagy dolog, mi vagyunk Jász-Nagykun Szolnok megye kupagyőztes csapata.

– Hogyan látta ön a mérkőzést?

– Egy meccsen bármi megtörténhet, és nem véletlen került be a fináléba a Jászfényszaru csapat, ezúton is szeretnék a csapatnak gratulálni ehhez. Tavasszal a bajnokságban sikerült két vállra fektetniük, egy jó együttesről van szó. Úgy gondolom, hogy a döntőt kontrollálni tudtuk a 90 perc folyamán. Az első gólunk jól jött, kicsit pontosabb játékkal többször odaérhettünk volna az ellenfél kapuja elé, a második félidőben viszont sikerült lezárnunk a kapunk felé vezető utat, ezért maximálisan dicséret illeti a csapatomat. Egy nyárias meleg időben nagyon kemény munkát végeztek.

– A Jászfényszaru birtokolta többet a labdát, a helyzeteket viszont önök dolgozták ki. Egyetért ezzel?

– Igen, főleg az első gólunk után ez is volt a szándékunk, hogy zárt védekezéssel, kicsit átadjuk a területet a Fényszarunak, és pontos labdákból, kontrákkal kerüljünk oda a kapujuk elé.

– Mi jelentette a különbséget a két csapat között a döntőben?

– Amellett, hogy kiváló játékosaim vannak, igazi csapatként is funkcionálnak. Nem lehet azt mondani, hogy elkerültek volna minket sérülések a félév folyamán, vagy ne lettek volna problémáink, de az együttes kirakta szívét, lelkét az egész tavasz szezonban, és itt a kupadöntőben is. Büszke vagyok a srácokra, és egész Tiszaföldvár is büszke lehet rá, megérdemelten nyertük meg a finálét.

– A Tiszaföldvár a következő szezonban a Magyar Kupa főtábláján szerepelhet, milyen célokat tűznek ki abban a sorozatban?

– Én előző csapataimnál is már megélhettem, hogy milyen a főtáblán játszani, sőt akár tovább is jutni. Ez óriási dolog, hogy az egész ország előtt megmutathatjuk tudásunkat, nem beszélve arról, hogy a megyét is képviselhetjük. Ez egy nagyon szép teljesítmény, ami nagy felelősséggel is jár. Szeretnénk minél tovább jutni, és mindent megteszünk majd ennek érdekében.

– Hogyan értékeli az elmúlt félévet, amióta itt van a csapatnál?

– Voltak nehézségeink, de úgy gondolom megállta a helyét a csapat és odatette magát minden egyes alkalommal. A kettősterhelés a kupával együtt picit megnehezítette a dolgunkat a sérülésekkel, így kicsit kevesebben oldottuk meg ezeket a feladatokat hétről hétre. Talán emiatt a nüanszok miatt is végeztünk másodikként bajnokságban, eredeti célunk az első hely megszerzése volt ugyan, de adódtak váratlan helyzetek, amelyeket igyekeztünk megoldani, illetve meg kell dicsérnem a Martfű csapatát, amely a sok győzelem mellett egy döntetlennel és egy vereséggel lehozta a tavaszi szezont. Ez a kupagyőzelem viszont kárpótolt minket. Büszke vagyok a csapatomra, nagyon jó vezetést, közösséget, szurkolókat ismerhettem meg itt, csak pozitívan tudok róluk nyilatkozni. Köszönöm a szakmai stáb, a játékosok és a vezetőség munkáját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában