Labdarúgás / Galériával

2023.05.31. 07:02

Drámai végjátékban bronzérmes a Kisújszállás a Megyei Kupában – videóval

Puskaporos mérkőzésen dőlt el a Törökszentmiklós–Kisújszállás bronzmeccs a Megyei Kupában, amely találkozón végül a mesterlövészek párviadala döntött, és a Kisújszállás tárában maradt több lőszer.

Rózsa Róbert

Egy rakásnyi öröm: bronzérmes a Megyei Kupában a Kisújszállás csapata

Fotó: Pesti József

– Hogy mi volt eddig? Semmi. Még keresik egymást a csapatok – válaszolta kérdésemre kedden a Törökszentmiklós–Kisújszállás Megyei Kupa bronzmérkőzés 9. percében a találkozónak helyszínt adó miklósiak egyik rendezője. Indítsuk tehát az összecsapásról szóló beszámolót egy vallomással: elkéstem. Zárójeles megjegyzés: az illetékesek meg arra kereshetnének már választ, miért megoldatlan csúcsidőben a Szolnokról Szandaszőlős irányába való kijutás, immár hosszú évek óta.

Szerencsémre tudósító ennél jobb ütemben még nem késett el sehonnan. Az 10. percben láthatta ugyanis az első feljegyzésre érdemes történést a szépen megtelt miklósi publikum, Csikós Lajost, a Kisújszállás támadóját egy szerencsétlen találkozás után vérző fejjel támogatták le csapattársai. A csatár hat perc ápolás után mehetett vissza a pályára, és azon nyomban bebizonyította: érti a módját a revansnak.

 

A 17. percben Csikós előcsalogatta a benne élő Arjen Robbent, jobbszélről befelé cselezte magát, majd húsz méterről, ballal a rövidbe lőtt, 0–1.

 

Nem sokáig örülhetett azonban vezetésének a Kisújszállás. A 27. percben Ladányi Dániel finom kiugratása után Buru Zoltán került ziccerbe, ő pedig ballal a hosszúba passzolt, 1–1. A 32. percben kis híján ugyanez a Ladányi, Buru összjáték bizonyult nyerő receptnek, ám Buru ezúttal túlságosan kisodródott, a helyzet kimaradt.

A csapatok egyébként az első félidőben nem csak a gólokban, de a sárga lapokban is "versengtek": összesen hétszer került sor sárgás figyelmeztetésre –5–2-re a hazaiak vezettek –, benne volt a mérkőzésben, hogy valakit kiállítanak. Ez pedig a 49. percben meg is történt, a kisújszállási Németh Kristóf mehetett idő előtt zuhanyozni. Óriási sanszot kapott a Miklós, hogy hazai gyepen vívja ki a harmadik helyet, ezzel pedig a főtáblára jutást.

Ennek ellenére a második játékrészben nem sikerült mezőnyfölényt kialakítania Gergely Mátyás csapatának. Bár helyzeteik voltak, az emberhátrányban játszó nagykunságiak is ígéretes támadásokat vezettek. A hajrá közeledtével egyre feszültebbé vált a mérkőzés, ám egyik csapat sem tudta a rendes játékidőben dűlőre vinni a dolgot: tizenegyesrúgások döntöttek.

 

 

Itt pedig óriási dráma következett.

 

Az első 12 (!) rúgás mind a hálóban kötött ki. A hetedik körben az elsőként rúgó kisújszállásiaktól következő Váradi István lövését kivédte Kiss Zalán miklósi kapus. Ekkor egy tizenegyesre voltak a hazaiak a győzelemtől, ám Bába Tibor lövését meg Jakab Kristóf, kisúji kapus hárította. A nyolcadikként rúgó kisújszállási Penti Roland betalált, ám a miklósi Falusi Norbert kísérletét kivédte Jakab.

A 2022-2023-as Megyei Kupában ezzel kisújszállásiak nyakába akasztották a bronzérmet. Utóbbiak tehát visszaadták a kölcsönt ellenfelüknek azután, hogy a Megye I.-ben nagy csatában, de a Miklós szerezte meg a harmadik helyet a Kisújszállást megelőzve.

Megyei Kupa, bronzmérkőzés

Törökszentmiklós–Kisújszállás 1–1 (tizenegyesekkel: 6–7)

Törökszentmiklós, 300 néző. Vezette: Szénási Gábor (Ács Zoltán, Arany László)

Törökszentmiklós: Kiss Z. – Mózer, Ágoston K., GUSZTAFIK, HÉDER– Kiss Cs., Poczai (Lucza, 62.), Bába, Polyák – LADÁNYI, BURU (Falusi, 72.). Edző: Gergely Mátyás.

Kisújszállás: JAKAB K. – Vadász B., Imre Z., Kelemen L., VÁRADI – Kozák (Balogh A., 71.), Németh K., HAJDU ZS. – PENTI, CSIKÓS, OROS P. Edző: Csillag Sándor.

Gólszerzők: Buru (28.), ill. Csikós (17.)

Kiállítva: Németh K.

 

„Ötös jár a csapatnak”

– Hogyan látta a mérkőzést? – kérdeztük a lefújás után Csillag Sándort, a győztes Kisújszállás trénerét.

– Paprikás hangulatú mérkőzés volt, azt gondolom ilyen sok lap nélkül is meg lehetett volna fogni. Az első félidőben kontrákra rendezkedtünk be, ebből volt három nagyobb lehetőségünk. A második félidőben megfogyatkoztunk, de ez összekovácsolta a csapatot. Az elődöntőben így kaptunk ki, most így nyertünk... A sors most sok mindent visszaadott, de ez a brigád meg is érdemelte.

– A kiállítás után mintha még jobban is játszottak volna, hogyan alakította át a csapatát?

– Miután megfogyatkoztunk, a centerposztot teljesen elengedtük, Hajdu Zsolt lépett vissza a kiállított játékos helyére, Csikós Lajos is eggyel hátrébb lépett, és a két szélsőt próbáltuk megjátszani, ez valóban, mintha jobban is működött volna, mint az első félidőben.

– Mi dönthetett a tizenegyeseknél az Önök javára?

– A szív meg az egység. Ez a csapat egyben van.

– Ezzel a győzelemmel kijutottak az országos főtáblára, ott milyen céljaik lesznek?

– Minden meccsnek igyekszünk úgy hozzáállni, hogy a legtöbbet hozzuk ki. Amennyire tudunk, felkészülünk, és minél tovább szeretnénk jutni.

– A bronzmeccsel véget ért a szezonjuk, összességében hogyan értékeli a 2022-2023-as idényüket?

– Amikor egy éve felkértek erre a munkára, nagyon sokat vacilláltam. Visszatekintve azonban egy percet sem bántam meg. A minimális cél az volt, hogy az első hatban végezzünk a bajnokságban, az extra pedig a dobogó lett volna. Ez sajnos végül nem sikerült, ám az előző idényhez képest két helyet javítottunk, a kupában pedig bronzérmesek vagyunk. Egy ötös osztályzattal küldöm el a fiúkat nyári szünetre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában