Gyász

2023.05.31. 21:53

Elbúcsúztak Szolnokon Bánhegyi Zsolttól, a MÁV FC tragikus sorsú kapusától - galériával

Egykori csapattársai, tanárai, osztálytársai gyújtottak gyertyát szerdán este a Tiszaligetben Bánhegyi Zsolt, a MÁV FC fiatalon elhunyt játékosa tiszteletére.

Rózsa Róbert

Sokan részt vettek a megemlékezésen

Fotó: Nagy Balázs

Míg a szolnoki ifjúság jó része önfeledten zsongott a Tiszaparti sétányon, élvezve május utolsó napjának melengető sugarait, addig a Tiszaligetben ugyanezen ifjúság egyik tagjától könnyek közt búcsúztak ismerősei. Szürreális kép, de a történtek is azok.

Hírportálunk korábban is beszámolt a borzalmas hírről, miszerint Bánhegyi Zsolt, a Szolnoki MÁV FC mindössze 19 esztendős kapusa kedden elhunyt. Mint írtuk, a tehetséges hálóőrnél egy évvel ezelőtt diagnosztizáltak Ewing-szarkómát, a rosszindulatú csontrák egy ritka, de agresszív fajtáját. Miután hónapokig próbálkoztak kemoterápiás kezeléssel javítani a futballista állapotán, ám az nem hozta el a remélt eredményt, néhány hete újabb gyógymódok után nézett családja. A jászkunsági futballtársadalom összezárt, egyből jótékonysági tornát szerveztek Bánhegyi kezelésének támogatására. Ám a remény kedden szertefoszlott: családja közölte, Zsolt aznap virradóra elhunyt.

Mivel utolsó csapata a MÁV FC volt, a szolnoki klub szerda este gyertyagyújtást, és csendes megemlékezést tartott egykori játékosa tiszteletére. Meg is jelentek jópáran, volt tanárai, diáktársai könnyeikkel küszködve helyezték el az emlékezés virágait és gyertyáit a Szolnoki MÁV FC stadionjánál.

Két volt osztálytársa kérdésünkre elmondta, Zsoltot jó kedélyű, tisztelettudó srácnak ismerték meg, akinek egy rossz szava sem volt másokra. – Ő az a fajta ember volt, aki a légynek sem ártott – fogalmaztak. Mint mondták, diákkorában semmi jelét nem látták annak, hogy beteg lenne.

 

És ott voltak természetesen az egykori csapattársak.

 

Vajon hányszor állított fel velük sorfalat kapusként Bánhegyi? És most kérdés nélkül, hosszú-hosszú percekig csendben állt a sorfal. A társak, edzők, klubvezetők és ismerősök fekete, néma sorfala...

A klub nevében Földi Sándor, a MÁV FC ügyvezetője röviden megköszönte az egybegyűltek gesztusát, majd közölte, Bánhegyi Zsolt temetésére jövő kedden kerül sor, Balmazújvárosban. Hozzátette, a klub buszokat indít, mert azt szeretnék, hogy a Szolnoki MÁV is méltó módon kísérhesse utolsó útjára Bánhegyi Zsoltot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában