Labdarúgás

2023.05.22. 12:01

Fájó szolnoki vereség a végén

Remek tavaszi szerelésének köszönhetően megközelítette a „felsőházat” a Tisza-parti együttes a bajnokság hajrájában. Utolsó mérkőzésére is győzelmet tervezett a jó csapat hírében álló MTK otthonában, ám ezúttal alulmaradt csupa fiatalokból álló ellenfelével szemben.

Jegesi László

Kalmár Ferenc (kékben) hiába talált be az MTK II. hálójába, gólja csak a szépítésre volt elegendő

Fotó: Kiss János

NB III. Közép csoport

MTK Budapest II.–Szolnoki MÁV FC 5–2 (2–0)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia, 100 néző,  vezette: Szabó Péter (Vrbovszki, Varga L.)

Szolnoki MÁV: Csáki – Kópis, Kis B., Szabó R., Antal G. (Kanálos 77.) – Lengyel B. (Iván M. 58.), TISZA, Pelles – Rokszin (Dudok 58.), Kalmár F. (Lakatos I., 91.), Tömösvári (BARNA V. 58.). Edző: Horváth Csaba.

Gólszerzők: Törőcsik (38., 55.), Szabó R. (43. – öngól), Juhász L. (49.), Balogh B. (85.), ill. Kalmár F. (64.), Barna V. (69.)

Az első húsz percben a Szolnok irányította a játékot, de fölénye meddőnek bizonyult. Bár többször is sikerült labdát szereznie ellenfelėtől, a lehetőségekkel nem tudtak élni Kalmár Ferencék. A hazai gárda ellentámadásokra rendezkedett be és csatára, Juhász Levente gyorsaságára építette a támadó játékát. Húzása a félidő hajrájában vált be, amikor előbb büntetőből szerzett vezetést, majd egy szerencsétlen öngóllal meg is duplázta előnyét.

Szünet után ott folytatta a pályaválasztó, ahol az első játékrészben abbahagyta. Lendületes játékuk újabb gólokban realizálódott, tetemes előnyükre pedig Horváth Csaba edző hármas cserével reagált. A vendégek villámgyorsan szereztek két gólt, és úgy tűnt, akár még közelebb is kerülhetnek a hazai együtteshez. Nem így lett, mert az MTK is cserélt ės egy újabb gyors támadó bevetésének köszönhetően tovább növelte előnyét.

Horváth Csaba: 

Hiába játszottunk szinte az egész mérkőzésen mezőnyfölényben, taktikailag fölénk kerekedett az MTK. Jó ütemben szerezték a gólokat, erre pedig későn, már csak 4-0 után tudtunk reagálni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában