Lábtoll-labda

2023.05.05. 20:50

Franciaországban versenyeztek az újszásziak

A franciaországi Angersben a napokban rendezték meg a lábtoll-labdázok 13. French Open küzdelmeit. Hét nemzet versenyzői képviselték hazájukat a rendező franciák mellett magyar köztük újszászi játékosok, finn, német, olasz, valamint kínai és hongkongi együttesek is érkeztek a Loire-völgyi városba.

Varga Csaba

A magyar csapat (balról): Ko Hiu Ching, Kovács Evelin, Farkas Lilla, Buki Napsugár, Román Sándor, Nagy László, Palotás Dominik, Szaszkó Dorka

Fotó: Farkas Lilla

Mint az várható a sportág őshazájából érkező ázsiai csapatok dinamikus, jól szervezett játékkal, minden dobogós helyezést begyűjtöttek. Az egyedi Davis-kupa rendszerű lebonyolítás mellett, az sem volt szokványos, hogy a férfi és női játékosok együtt versenyeztek.

Hazánkat két vegyes csapat Nagy László, Szaszkó Dorka (Újszászi VVSE) és Palotás Dominik, Román Sándor (Cserszegtomaji SK) képviselte, amelyek technikás és látványos játéka a hetedik helyet szerezték meg az erős és kiegyenlített mezőnyben.

A hölgy csapatunkat Buki Napsugár (Pusztaszer PISZE SE), Farkas Lilla és Kovács Evelin (Újszászi VVSE) alkották egy hongkongi származású Angliából érkező lánnyal kiegészülve. A mieink a legeredményesebb női csapatként, az abszolút mezőnyben a tizedik helyen végeztek.

Izgalmas elődöntőket és döntőket láthattunk, a végső győzelmet Kína együttese szerezte meg. Érdekesség, hogy az egyik kínai hölgyversenyző a férfi vetélytársait is sorra győzte le egyéni viadalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában