Vízilabda

2023.05.17. 21:52

Izgalmas hajrát követően nyert a Szolnoki Dózsa

A Szolnoki Dózsa 9–7 legyőzte a vendég BVSC-t a vízilabda bajnokság 5. helyért vívott helyosztójának első összecsapásán.

Varga Csaba

Győzött az ötödik helyért folytatott csata első mérkőzésén a Dózsa

Fotó: Nagy Balázs

Szolnoki Dózsa–BVSC-Zugló 9–7 (4–1, 1–2, 2–1, 2–3)

Szolnok, Vizilabda Aréna, 200 néző. Vezette: Fodor R., Bereczki M. 

SZOLNOK: BÁNYAI – PETŐ A. 2, Pásztor M., Ágh, JANSIK D., KOVÁCS G. 4, Vismeg Zs. 1. Csere:  Szeghalmi 1, Schmölcz, Belényesi, Vámosi 1, Teleki, Cseh M. Edző: Hangay Zoltán.

BVSC: Gyapjas V. – MÉSZÁROS M. 2,  Gál D., Szabó B., Batizi, GYÁRFÁS  3 ,  Csapó M. 1. Csere: GYÖRKE (kapus), Sziládi, Mészáros Cs., Kovács P., Tátrai D. , Nagy M. 1. Edző: Kemény Kristóf.

Gól – emberelőnyből: 14/7, ill. 14/5. 

Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 2/1. 

Kipontozódott: Gyárfás (24. p.), Tátrai (31. p.)

Úgy kezdett a szolnoki csapat a helyosztón, ahogy kell: gyors és pontos játékkal három góllal elhúzott fővárosi vetélytársától. A vendégek az azonban Gyárfás Tamás három találatával hamar visszajöttek a meccsbe. Az első félidőt a nagy kedvvel és jól játszó Kovács Gergő pazar ejtése zárta, 5–3. 

A fordulást követően is kontrollálta a játékot a Dózsa, majd 7–4-es állásnál Pásztor Mátyás elhibázott egy ötméterest, a BVSC pedig kapcsolt és felzárkózott egy gól távolságra. Bizony jókor jött a hazaiaknak Vismeg Zombor emberelőnyből elért találata. A hajrában ismét egy gólra csökkentették hátrányukat a fővárosiak. Sőt, huszonöt másodperccel a vége előtt az egyenlítésért támadhattak a fővárosiak. Minden mindegy alapon lehozták a kapust és így hét mezőnyemberrel rohamoztak, de Nagy Márton a kapufát találta el, a kipattanót Bányai Márk kapus szerezte meg passzát pedig Kovács Gergő a félpályáról a BVSC üresen árválkodó kapujába lőtte, 9–7. 

Ezzel az egyik fél második győzeleméig tartó páros csatában 1–0-ra vezet a szolnoki csapat. A folytatás péntek 18.30-tól a fővárosban. 

Igy látták a szakemberek a mérkőzést

Hangay Zoltán: – Nem tudott újat mutatni egymásnak a két csapat, ami meg is  látszott a meccsen. Azt gondolom, hogy végig kontroláltuk a mérkőzést, és megérdemelten szereztük meg a vezetést a párharcban. Pénteken folytatjuk a fővárosban, úgy készülünk, hogy ott játsszuk le az idény utolsó találkozóját. 

Kemény Kristóf: – A szolnoki csapat többször is meglépett tőlünk három góllal, de mi nagyot küzdve többször is visszajöttünk mérkőzésbe, de egyszer sem tudtunk kiegyenlíteni. Pénteken hazai medencében le akarjuk győzni a Szolnokot, hogy csak vasárnap dőljön el az ötödik hely sorsa. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában